Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ινδονησίας Sprint: Μαγικός Μαρτίν πήρε τη νίκη και στη Μανταλίκα

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ινδονησίας Sprint: Μαγικός Μαρτίν πήρε τη νίκη και στη Μανταλίκα

NEWSMOTO

MotoGP Ινδονησίας Sprint: Μαγικός Μαρτίν πήρε τη νίκη και στη Μανταλίκα

NEWSMOTO

Ο απίθανος Χόρχε Μαρτίν κέρδισε τον Αγώνα Sprint στην Ινδονησία και ανέβηκε πρώτος στη βαθμολογία.

Advertisement
Advertisement

Με τον Χόρχε Μαρτίν να ξεκινάει από την 6η θέση του grid και τον μεγάλο του αντίπαλο για τον τίτλο Πέκο Μπανάια να ξεκινάει από την 13η θέση ο Αγώνας Sprint της Ινδονησίας αναμενόταν δραματικός.

Όχι όμως για τον Ισπανό της Pramac Racing ο οποίος απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι σε απίστευτη φόρμα. Ο Μαρτίν έμεινε στους πρώτους γύρους κοντά στους πρώτους και προσπάθησε να μην κάνει κάποιο λάθος. Με υπομονή περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί και τελικά το έκανε παίρνοντας την πρωτοπορία στον αγώνα 4 γύρους πριν το τέλος.

Advertisement
Advertisement

Στο τέλος δεν είχε πρόβλημα να ελέγξει τη διαφορά του από τους υπόλοιπους και να φτάσει σε μια ακόμα νίκη. Ο Μαρτίν είναι πλέον πρώτος στη βαθμολογία αφήνοντας τον πρωταθλητή Μπανάια 4 βαθμούς πίσω του.

Advertisement

Ηρωικός ήταν ο αγώνας για τους δύο αναβάτες της Mooney VR46 Ducati, Λούκα Μαρίνι και Μάρκο Μπεζέκι. Και οι δύο προέρχονται από τραυματισμό στον ώμο, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να πάρουν τη δεύτερη και τρίτη θέση, συμπληρώνοντας το βάθρο. Το «1-2-3» εξασφάλισε παράλληλα και τον Τίτλο Κατασκευαστών στην Ducati για το 2023.

Advertisement

Πολύ δυνατό αγώνα έκανε ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia οδηγώντας τον αγώνα για αρκετούς γύρους. Τελικά ο Ισπανός έμεινε στην 4η θέση καθώς αντιμετώπισε προβλήματα με την πρόσφυση στη δεξιά πλευρά του ελαστικού του. Στην 5η θέση τερμάτισε ο εξαιρετικός Φάμπιο Κουαρταραρό με τη Yamaha, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο.

Advertisement

Ο Πέκο Μπανάια έμεινε μόλις στην 8η θέση, πίσω από τον teammate του Ένεα Μπαστιανίνι και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μίλερ και Ολιβέιρα. Εκτός αγώνα έμειναν από νωρίς οι Μαρκ Μάρκεθ, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μπραντ Μπίντερ.

Την Κυριακή στις 10:00 το πρωί πραγματοποιείται το Grand Prix της Ινδονησίας.

Αποτελέσματα Sprint

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ινδονησίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Επίσημο MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ στην Gresini Ducati το 2024
MotoGP Ιαπωνίας Sprint: Ο Μαρτίν συνεχίζει το… βιολί του