Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ιαπωνίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ιαπωνίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Ιαπωνίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Η Ιαπωνία και η πίστα του Μοτέγκι είναι ο επόμενος σταθμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Η Ινδία ήταν ίσως η πιο ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς καθώς τόσο η πίστα Buddh International Circuit αποδείχτηκε πρόκληση για τους αναβάτες MotoGP, όσο και η συνολική ατμόσφαιρα έδωσα έναν φρέσκο αέρα στον θεσμό.

Επόμενη στάση του MotoGP είναι η Ιαπωνία και η εμβληματική πίστα του Μοτέγκι το αγωνιστικό τριήμερο 29 Σεπτεμβρίου με 1η Οκτωβρίου. Στην Ινδία η μάχη των τριών αναβατών της Ducati συνεχίστηκε από εκεί που την αφήσαμε στο Μιζάνο πριν από μερικές εβδομάδες. Αυτήν τη φορά ωστόσο οι ανατροπές ήταν πιο μεγάλες με τον Πέκο Μπανάια να πέφτει και να εγκαταλείπει τον αγώνα της Κυριακής.

Το λάθος του Ιταλού της Ducati έφερε πλέον τον φορμαρισμένο Χόρχε Μαρτίν σε απόσταση μόλις 13 βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας, ενώ και ο κυρίαρχος της Ινδίας Μάρκο Μπεζέκι μπήκε ξανά στο «κόλπο» του τίτλου.

Advertisement

Ο αγώνας του Μοτέγκι είναι πολύ σημαντικός για την Honda και εκεί αναμένεται να έχουμε σημαντικές εξελίξεις για το μέλλον του Μαρκ Μάρκεθ. Αν ο Ισπανός συνεχίσει κανονικά με την Repsol Honda και το 2024 θα το ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες. Αν όμως δεν ανακοινώσει ότι μένει στην Honda, τότε είναι πολύ πιθανό στον επόμενο αγώνα της Ταϊλάνδης να έχουμε την μεγάλη μεταγραφή του Μάρκεθ στην Gresini Ducati.

Advertisement

Ο Άλεξ Ρινς είναι ο αναβάτης που επιστρέφει στη δράση μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στο Μουτζέλο πριν από σχεδόν 5 μήνες. Αντίθετα, ο Λούκα Μαρίνι έκανε επέμβαση στον τραυματισμένο του ώμο από την πτώση στην Ινδία και δύσκολα θα βρίσκεται στην Ιαπωνία. Ακόμα ένα νέο στο δρόμο για την Ιαπωνία είναι η ανακοίνωση του αγωνιστικού ημερολογίου 2024 το οποίο περιλαμβάνει 22 αγώνες!

Advertisement

Προβλέψεις GP Ιαπωνίας

Πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και οι τρεις αναβάτες που έχουν ξεχωρίσει είναι οι Πέκο Μπανάια, Χόρχε Μαρτίν και Μάρκο Μπεζέκι. Οι τρεις νεαροί της Ducati αναμένεται και στην Ιαπωνία να πρωταγωνιστήσουν με τον φορμαρισμένο Μαρτίν να έχει τον πρώτο λόγο.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μπανάια πλέον έχει περισσότερο άγχος καθώς οι άλλοι δύο αναβάτες της Ducati έχουν… μυριστεί αίμα και έχουν ξεκινήσει την επίθεση χωρίς να έχουν κάτι να χάσουν. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την απάντηση που έχει να δώσει ο πρωταθλητή.

Στην Ινδία είδαμε τους αναβάτες της Honda και της Yamaha να είναι πιο ανταγωνιστικοί και ίσως έχουμε κάτι αντίστοιχο και στην Ιαπωνία. Ωστόσο πιο πιθανό είναι να δούμε τις Aprilia και τις KTM πιο ανταγωνιστικές με τον Μπραντ Μπίντερ και τον Τζακ Μίλερ να είναι στη μάχη του βάθρου. Μην ξεχνάμε την απίθανη περσινή νίκη του Μίλερ.

Πρόγραμμα GP Ιαπωνίας

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

04:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
09:00 – Δοκιμές

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

04:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 2
04:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
05:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
09:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 1 Οκτωβρίου

06:00 – Αγώνας Moto3
07:15 – Αγώνας Moto2
09:00 – Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Μια μαϊμού στο γκαράζ της KTM
MotoGP Ινδίας: Φωτιά στο πρωτάθλημα μετά την πτώση του Μπανάια
Scooter με MotoGP γονίδια