Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ιαπωνίας: Ούτε η βροχή σταματά τον Μαρτίν

Ελλάδα 3:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ιαπωνίας: Ούτε η βροχή σταματά τον Μαρτίν

NEWSMOTO

MotoGP Ιαπωνίας: Ούτε η βροχή σταματά τον Μαρτίν

NEWSMOTO

Η δυνατή βροχή στο Μοτέγκι διέκοψε τον αγώνα στον 12ο από τους 24 γύρους με νικητή τον Χόρχε Μαρτίν.

Advertisement
Advertisement

Η βροχή τελικά ήταν εκείνη που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο MotoGP της Ιαπωνίας την Κυριακή. Πέντε λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα έκαναν την εμφάνισή τους ψιχάλες οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές να κηρύξουν τον αγώνα βρόχινο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με σλικ ελαστικά στις μοτοσικλέτες, ωστόσο από τον πρώτο γύρο βγήκαν οι λευκές σημαίες που ειδοποιούσαν τους αναβάτες ότι μπορούσαν να αλλάξουν μοτοσικλέτα όποτε ήθελαν και να πάρουν εκείνες με τα βρόχινα ελαστικά. Μόλις στο 2ο γύρο η βροχή έγινε πιο έντονη με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να επιλέξουν να αλλάξουν μοτοσικλέτες, που ήταν τελικά η σωστή επιλογή γιατί η βροχή συνεχώς δυνάμωνε.

Advertisement
Advertisement

Στο μέσο του αγώνα η ορατότητα μειώθηκε δραματικά από το σπρέι νερού με αποτέλεσμα οι κριτές να διακόψουν τον αγώνα με κόκκινη σημαία. Στη συνέχεια υπήρξε επανεκκίνηση του αγώνα, αλλά η κατάσταση δεν είχε βελτιωθεί με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά ο αγώνας με συμπληρωμένο το 50% του αγώνα.

Advertisement

Μεγάλος νικητής ήταν ο Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Racing Ducati. Ο Ισπανός έδειξε για μια ακόμα φορά το πόσο φορμαρισμένος είναι και στο βρεγμένο απέδειξε ότι αυτήν τη στιγμή είναι ανίκητος. Μείωσε ακόμα περισσότερο η διαφορά στους 3 βαθμούς από τον Πέκο Μπανάια και πλέον παλεύει στα ίσια για τον τίτλο.

Advertisement

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο πρωταθλητής της Ducati με πολύ αποφασιστική οδήγηση στις δύσκολες βρόχινες συνθήκες, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο εξαιρετικός Μαρκ Μάρκεθ με την Repsol Honda. Ο Ισπανός ικανοποίησε τους ανθρώπους του HRC καθώς αυτό ήταν το πρώτο βάθρο του Μάρκεθ μετά από σχεδόν έναν χρόνο.

Advertisement

Στην 4η θέση έμεινε ο Μάρκο Μπεζέκι και την εξάδα έκλεισαν οι Αλέιξ Εσπαργκαρό με Aprilia και Τζακ Μίλερ με KTM. Τους δέκα πρώτους συμπλήρωσαν οι Αγκούστο Φερνάντεζ, Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, Ραούλ Φερνάντεζ και Φάμπιο Κουαρταραρό.

Επόμενος αγώνας MotoGP πραγματοποιείται σε δύο εβδομάδες, το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου στην Ινδονησία.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ιαπωνίας Sprint: Ο Μαρτίν συνεχίζει το… βιολί του
MotoGP Ιαπωνίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
MotoGP: Μια μαϊμού στο γκαράζ της KTM