Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αυστρίας: Οριακή pole για τον Μπανάια στη μάχη του Red Bull Ring

Ελλάδα 17:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αυστρίας: Οριακή pole για τον Μπανάια στη μάχη του Red Bull Ring

NEWSMOTO

MotoGP Αυστρίας: Οριακή pole για τον Μπανάια στη μάχη του Red Bull Ring

NEWSMOTO

Απάντησε ο πρωταθλητής Πέκο Μπανάια με μια εμφατική pole position στο Red Bull Ring.

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός ότι μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου χώρισε τους τρεις πρώτους στις κατατακτήριες του Red Bull Ring στην Αυστρία μιλάει από μόνο του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η επικράτηση του πρωταθλητή Πέκο Μπανάια δεν ήταν εντυπωσιακή με την εργοστασιακή Ducati.

Ο Ιταλός δεν είχε δείξει στη διάρκεια της Παρασκευής ότι θα μπορούσε να παλέψει για την pole, αλλά όπως πάντα βρήκε τον τρόπο να ανακτήσει την ταχύτητά του και τελικά να επικρατήσει. Ο Μπανάια άφησε πίσω του τον Μάβερικ Βινιάλες με την εργοστασιακή Aprilia για μόλις 0,037 του δευτερολέπτου και πήρε την 16η pole position της καριέρας του.

Από την 3η θέση θα ξεκινήσει τους αγώνες του Σαββάτου και της Κυριακής ο Μπραντ Μπίντερ με την KTM ο οποίος είναι και ένα από τα φαβορί για τις νίκες, ενώ ο ομόσταβλός του Τζακ Μίλερ ακολούθησε στην 4η θέση. Τη δεύτερη σειρά του grid συμπλήρωσε ο Άλεξ Μάρκεθ και ο Λούκα Μαρίνι με τις Ducati.

Advertisement

Ο Μάρκο Μπεζέκι δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από την 7η θέση παρά το γεγονός ότι ήταν ταχύτερος την Παρασκευή, ενώ οι Μιγκέλ Ολιβέιρα, Φάμπιο Κουαρταραρό και Γιόχαν Ζάρκο έκλεισαν τη δεκάδα. Πολύ πίσω έμεινε ο Μαρκ Μάρκεθ με την Repsol Honda στην 18η θέση, ενώ απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του Χόρχε Μαρτίν στην 12η θέση, του οποίου ακυρώθηκε ο γρήγορος γύρος καθώς πάτησε εκτός πίστας.

Advertisement

Ο Αγώνας Sprint ξεκινάει στις 16:00 το Σάββατο.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Αυστρίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
MotoGP Μ. Βρετανίας: Ο Κάπτεν της Aprilia κέρδισε στο Silverstone
MotoGP:Τέλος ο Μορμπιντέλι από τη Yamaha, στη θέση του ο Ρινς