Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αυστραλίας: Pole position με ρεκόρ για τον Martin

Ελλάδα 19:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αυστραλίας: Pole position με ρεκόρ για τον Martin

NEWSMOTO

MotoGP Αυστραλίας: Pole position με ρεκόρ για τον Martin

NEWSMOTO

Ο Jorge Martin με Ducati κατάκτησε την pole position στις κατατακτήριες του Phillip Island σπάζοντας ένα ρεκόρ 9 ετών.

Advertisement
Advertisement

Η πανδημία ανάγκασε το MotoGP να μείνει μακριά από την Αυστραλία και την πίστα του Phillip Island τα τελευταία 3 χρόνια. Είχαμε σχεδόν ξεχάσει το πόσο θεαματική και γρήγορη είναι η αυστραλιανή πίστα – σίγουρα μια από τις πιο συναρπαστικές να παρακολουθείς τις πανίσχυρες μοτοσικλέτες MotoGP.

Στις κατατακτήριες του Σαββάτου ο Jorge Martin ήταν εκείνος που επικράτησε των αντιπάλων του. Ο Ισπανός με την Pramac Racing Ducati σημείωσε χρόνο 1:27.767 στην τελευταία του προσπάθεια, κατακτώντας την 3η φετινή του pole position. Ο Martin μάλιστα κατάφερε με τον χρόνο που σημείωσε να σπάσει το παλαιότερο ρεκόρ όλου του πρωταθλήματος που κράταγε ο Jorge Lorenzo από το 2013!

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο εξαιρετικός Marc Marquez. Ο αναβάτης της Repsol Honda ήταν όλο το αγωνιστικό διήμερο ανάμεσα στους ταχύτερους και για μόλις 0,013 του δευτερολέπτου έχασε την πρώτη θέση. Την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής συμπλήρωσε ο Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati ο οποίος κατάφερε να αφήσει πίσω τους αντιπάλους του στη μάχη για τον τίτλο.

Advertisement

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής οι Aleix Espargaro με Aprilia και Fabio Quartararo με Yamaha οι οποίοι θα έχουν δίπλα τους τον Johann Zarco με Ducati. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Marini, Miller, Bezzecchi και Rins με τον Maverick Vinales να μένει μόλις στην 12η θέση παρά το ότι έχει έναν από τους καλύτερους ρυθμούς αγώνα. Αρκετά πίσω, μόλις στην 15η θέση βρέθηκε ο Enea Bastianini ο οποίος θα έχει δύσκολο έργο να μείνει με τους πρώτους στον αγώνα.

Advertisement

Το Grand Prix της Αυστραλίας αρχίζει την Κυριακή στις 6:00 το πρωί!

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Αυστραλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Με Ινδία και Καζακστάν το αγωνιστικό ημερολόγιο MotoGP 2023
MotoGP Ταϊλάνδης: Αδιάβροχος Oliveira πήρε τη νίκη στο Buriram