Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μόλις 100 συλλεκτικές KTM RC 8C θα κατασκευαστούν το 2024 (+video)

Ελλάδα 6:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόλις 100 συλλεκτικές KTM RC 8C θα κατασκευαστούν το 2024 (+video)

NEWSMOTO

Μόλις 100 συλλεκτικές KTM RC 8C θα κατασκευαστούν το 2024 (+video)

NEWSMOTO

Η KTM ανακοίνωσε το άνοιγμα των παραγγελιών της αγωνιστικής RC 8C του 2024.

Advertisement
Advertisement

Για τρίτη χρονιά η KTM δίνει τη δυνατότητα στους φίλους των supersport μοτοσικλετών να αποκτήσουν ένα δείγμα της ανώτερης αγωνιστικής τεχνολογίας σε δύο τροχούς. Όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια, έτσι και φέτος, η KTM θα κατασκευάσει μόλις εκατό RC 8C τις οποίες θα παραδώσει στους τυχερούς (και γρήγορους) υποψήφιους αγοραστές.

Η διαδικασία παραγγελίας της μοτοσικλέτας θα ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου και οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι διότι η ζήτηση είναι τεράστια. Με μια προκαταβολή 1.000 ευρώ θα κάνουν δική τους μία από τις εκατό RC 8C την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά στην πίστα.

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η παράδοση της μοτοσικλέτας που θα γίνει αυτήν τη φορά στην πίστα Πορτιμάο της Πορτογαλίας. Μια ειδική ομάδα μηχανικών και εκπαιδευτών της KTM Racing θα φροντίσουν να παραδώσουν τις μοτοσικλέτες στους τυχερούς αγοραστές οι οποίοι με τη σειρά τους θα απολαύσουν οδήγηση στην πίστα με τη νέα τους μοτοσικλέτα.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δοκιμαστές της ομάδας KTM Racing MotoGP, Ντάνι Πεντρόζα, Πολ Εσπαργκαρό, Γιόνας Φόλγκερ και Μίκα Κάλιο, να οδηγήσουν το εξωτικό αυτοκίνητο X-Bow της KTM με εργοστασιακούς οδηγούς και θα ενημερωθούν πρώτοι για τα επόμενα βήματα της εταιρείας.

Η KTM RC 8C είναι μια αγωνιστική supersport η οποία βασίζεται στο σχέδιο της Kramer. Ο κινητήρας προέρχεται από την 890 Duke, είναι δικύλινδρος σε σειρά με απόδοση 135 ίππους. Το πλαίσιο είναι χειροποίητο χωροδικτύωμα με τεχνολογία MotoGP, οι αναρτήσεις από την κορυφαία σειρά WP Pro, οι τροχοί της Dymag από αλουμίνιο και τα φρένα της Brembo Corsa Corta.

Όλο το κουστούμι της μοτοσικλέτας είναι από ανθρακονήματα, ενώ τα ηλεκτρονικά είναι υψηλής τεχνολογίας με AIM MXS 1.2 οθόνη και ενσωματωμένο σύστημα GPS. Η μοτοσικλέτα επίσης συνοδεύεται από αεροδυναμικά βοηθήματα με πτερύγια από carbon. Η τιμή της KTM RC 8C δεν ανακοινώθηκε, αλλά υπολογίζεται κοντά στις 35.000 ευρώ.

Advertisement

Δείτε τους Τζακ Μίλερ και Μπραντ Μπίντερ (MotoGP) να δοκιμάζουν την RC 8C.