Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με traction control τα Kawasaki Ninja 650 και Z650 του 2023

Ελλάδα 2:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με traction control τα Kawasaki Ninja 650 και Z650 του 2023

NEWSMOTO

Με traction control τα Kawasaki Ninja 650 και Z650 του 2023

NEWSMOTO

Η Kawasaki προχωράει σε ουσιαστικές αναβαθμίσεις στην ασφάλεια των μεσαίων street μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Η Kawasaki έχει θέσει σε λειτουργία το πρόγραμμα αναβάθμισης του τμήματος μοτοσικλετών της, κάτι που ξεκίνησε από τις αρχές του 2022 όταν ανακοινώθηκε η αποκόλληση της  Kawasaki Motors, από την μητρική Kawasaki Heavy Industries. Η Ιαπωνική μάρκα ήδη έχει δείξει δείγματα ενεργοποίησης τόσο στον τομέα της ήδη υπάρχουσας γκάμας μοντέλων της όσο και σε νέα, πρωτοποριακά εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

Για το 2023 η δημοφιλής σειρά των 650 έχει δεχτεί τη φροντίδα του εργοστασίου από το Akashi. Εκτός από τις χρωματικές αναβαθμίσεις τα Z650 και Ninja 650 αποκτούν πλέον σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (Traction Control) και μάλιστα ρυθμιζόμενο. Το σύστημα δεν διαθέτει αισθητήρες IMU έξι αξόνων ωστόσο μπορεί να ρυθμιστεί ανάμεσα στα Mode 1, 2 και 3 προκειμένου ο αναβάτης να βρει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης.

Advertisement
Advertisement

Μαζί με το σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης η Kawasaki εξοπλίζει τα δύο μοντέλα με νέα οθόνη πληροφοριών TFT, η οποία πλέον διαθέτει σύστημα συνδεσιμότητας με Bluetooth. Η ρύθμιση του KTRC μπορεί να γίνει και μέσα από την ειδική εφαρμογή της Kawasaki, όπως και διάφορες άλλες ρυθμίσεις σε άλλους τομείς της μοτοσικλέτας. Ο κινητήρας των Z650 και Ninja 650 παραμένει ο δοκιμασμένος δικύλινδρος σε σειρά των 649 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 67 ίππους και 64 Nm ροπής.

Το μηχανικό σύνολο εδράζεται μέσα σε ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο το οποίο με τη σειρά του συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλ. και ένα μονό αμορτισέρ το οποίο ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση. Τα φρένα διαθέτουν σύστημα ABS με δύο δίσκους εμπρός, ενώ το βάρος είναι στα 191 κιλά γεμάτο. Το περίεργο στην περίπτωση των 650 μοντέλων της Kawasaki είναι ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση δεν θα εφαρμοστεί στο Z650RS, την ρετρό έκδοση της μοτοσικλέτας.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αθλητικά παπούτσια Adidas για την Kawasaki (+video)
Η KSR Hellas A.E νέος αποκλειστικός αντιπρόσωπος Kawasaki στην Ελλάδα
Ρομπότ – τράγο εξελίσσει η Kawasaki (+Video)