Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Micro scooter κερδίζει βραβείο καινοτομίας στην CES 2023 (+video)

Ελλάδα 17:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Micro scooter κερδίζει βραβείο καινοτομίας στην CES 2023 (+video)

NEWSMOTO

Micro scooter κερδίζει βραβείο καινοτομίας στην CES 2023 (+video)

NEWSMOTO

Το Icoma Tatamel κατάκτησε το βραβείο καινοτομίας στην περίφημη έκθεση τεχνολογίας του Λας Βέγκας.

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη του επίσημη παρουσίαση το πρωτοποριακό ηλεκτρικό scooter της Icoma καταφέρνει να αποσπάσει μια σημαντική βράβευση στην φετινή CES 2023. Το Tatamel κέρδισε το βραβείο CES στην κατηγορία Καινοτομίας στις Τεχνολογίες Οχημάτων και Προχωρημένης Κινητικότητας δείχνοντας το δρόμο του μέλλοντος στις μετακινήσεις «last mile».

Το Icoma Tatamel είναι ένα πολύ μικρό σε διαστάσεις αναδιπλούμενο scooter το οποίο βασίζεται στο σχέδιο του Honda Motocompo. Το βάρος του είναι μόλις 50 κιλά και είναι ηλεκτροκίνητο. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 40 χλμ/ώρα και μπορεί να διανύσει 30 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί σε 3 ώρες.

Advertisement
Advertisement

Το scooter της Icoma είναι εξοπλισμένο με έναν τροχό 10 ιντσών εμπρός και έναν τροχό 6,5 ιντσών πίσω οι οποίοι με έναν έξυπνο εξοπλισμό είναι σε θέση να μαζευτούν και να έρθουν κάτω από το κεντρικό «σώμα» του scooter. Παράλληλα, το τιμόνι μαζεύεται στο κεντρικό σημείο πάνω από την μπαταρία, ενώ τα φρένα αποτελούνται από ταμπούρο εμπρός και δίσκο πίσω. Ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να φορτίσει ηλεκτρονικές συσκευές χάρη στο ειδικά σχεδιασμένο σύστημα υποδοχών που διαθέτει.

Ανάμεσα στις εξαιρετικές καινοτομίες, το διαθέτει διάφορα αξεσουάρ τα οποία το κάνουν ακόμα πιο πρακτικό. Ένα από αυτά είναι η οθόνη που μπορεί να τοποθετηθεί στο πλαϊνό πάνελ του scooter και μπορείς να το μετατρέψεις σε μια κινητή τηλεόραση. Το Icoma Tatamel μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου και να μεταφερθεί με τρομερή ευελιξία. Η τιμή του ηλεκτρικού scooter θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 4.000 ευρώ, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2023.

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης του Tatamel.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πατίνι ετών… 100!
Η περίεργη περίπτωση του Alberto Puig (+video)
Ολοκαίνουριο scooter από την Yamaha (+video)