Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μια BMW R100 αφιερωμένη στον ιδρυτή του Haas Moto Museum

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια BMW R100 αφιερωμένη στον ιδρυτή του Haas Moto Museum

NEWSMOTO

Μια BMW R100 αφιερωμένη στον ιδρυτή του Haas Moto Museum

NEWSMOTO

Η Kingston Custom αφιέρωσε μια ιδιαίτερη BMW R100 στον φοβερό και τρομερό Bobby Haas.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα Haas οι περισσότεροι το γνωρίζουμε από την εμπλοκή της Haas Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1. Ωστόσο παράλληλα με την ομάδα της F1 και τον Gene Haas (ιδρυτή της Haas Automation), κρύβεται μια σπουδαία ιστορία ενός άλλου Haas, λάτρη των δύο τροχών, του Bobby Haas.

Ο Bobby Haas ήταν ένας σημαντικός επιχειρηματίας στην Αμερική με εμπλοκή σε κολοσσούς όπως η 7-Up και η Dr Pepper και πολυεθνικές επενδυτικές εταιρείες όπως η MainStream Capital. Ο Haas είχε δύο μεγάλες αγάπες, την φωτογραφία και την μοτοσικλέτα. Η πρώτη τον οδήγησε στο να εργαστεί ακόμα και στο περιοδικό National Geographic και η δεύτερη τον οδήγηση στο να ιδρύσει το Haas Motorcycle Museum στο Τέξας.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί ήταν εκείνοι που συνεργάζονταν με τον Bobby Haas και με ενθουσιασμό του πρόσφεραν μοναδικές κατασκευές μοτοσικλέτας για να προστεθούν στη συλλογή του. Ένας από αυτούς ήταν ο Dirk Oehlerking της Kingston Custom ο οποίος δημιούργησε μια μοναδική BMW R100 για να τοποθετηθεί στο Μουσείο. Το δυσάρεστο της υπόθεσης ήταν ότι μόλις τέσσερις ημέρες μετά την αλληλογραφία του Haas με τον Oehlerking που του έδειξε τα πρώτες εικόνες της R100, ο Bobby Haas άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Oehlerking κατάρρευσε από τα νέα του θανάτου του Haas, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και αποφάσισε να ολοκληρώσει τη μοτοσικλέτα για να την αφιερώσει πλέον στη μνήμη του φίλου του. Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η Streamliner R100 η οποία φέρει πολλά στοιχεία από οχήματα της BMW. Στο εμπρός μέρος βρίσκονται οι χαρακτηριστικές γρίλιες της BMW, ενώ το πίσω μέρος είναι δανεισμένο από μια BMW 700.

Advertisement

Μια από τις πιο ξεχωριστές λεπτομέρειες είναι το μεγάλο τιμόνι που εξέχει στο πλάι της μοτοσικλέτας, ενώ ο μονός καθρέπτης προέρχεται από την Porsche 356 Speedster. Η μοτοσικλέτα εκτίθεται στο Haas Moto Museum.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τον Ιούλιο το BMW Motorrad Festival 2023 (+video)
BMW Motorrad: Επιστρέφει το ηλεκτρικό σταντ;
BMW Motorrad: Πέντε χρόνια εγγύηση σε μοτοσικλέτες και scooter (+video)