Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η ομάδα bLU cRU σχεδίασε το σύστημα ραντάρ στο νέο Yamaha Tracer 9

Ελλάδα 16:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ομάδα bLU cRU σχεδίασε το σύστημα ραντάρ στο νέο Yamaha Tracer 9

NEWSMOTO

Η ομάδα bLU cRU σχεδίασε το σύστημα ραντάρ στο νέο Yamaha Tracer 9

NEWSMOTO

Η Yamaha οδεύει ολοταχώς προς την τοποθέτηση συστήματος ραντάρ στο κορυφαίο της Tracer 9 GT.

Advertisement
Advertisement

Τους τελευταίους μήνες η Yamaha έχει επιταχύνει την εξέλιξη ενός νέου συστήματος υποβοήθησης της οδήγησης που αφορά την τεχνολογία ραντάρ. Ήδη από το καλοκαίρι έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές του συστήματος στο υπάρχον μοντέλο, ενώ πλέον μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το επόμενο Tracer θα έχει σύστημα ραντάρ.

Έγγραφα πιστοποίησης τα οποία διέρρευσαν αποδεικνύουν ότι το επόμενο Tracer 9 GT θα είναι εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες οι οποίες περιλαμβάνουν σύστημα αυτόματης ρύθμισης ταξιδιού (Adaptive Cruise Control) και σύστημα τυφλού σημείου (Blind Spot Detection). Στα σχέδια εμφανίζεται ένα ραντάρ τοποθετημένο κάτω από τα LED φωτιστικά σώματα της μάσκας της μοτοσικλέτας. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Bosch και συνεργάζεται με την κεντρική μονάδα ελέγχου της Yamaha.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η ομάδα Blu cRU της Yamaha ανάλαβε να σχεδιάσει τη δική της βάση για να στηρίξει το συγκεκριμένο σύστημα. Αντίθετα με τις KTM και Ducati οι οποίες χρησιμοποίησαν αυτούσιο το σύνολο της Bosch, η Yamaha θέλησε να σχεδιάσει τη δική της βάση στήριξης προκειμένου το σύστημα να είναι πιο διακριτικό και φυσικά να ταιριάζει στις ανάγκες τις μοτοσικλέτας. Η βάση μάλιστα διαθέτει και ενσωματωμένο ρυθμιστή ο οποίος διορθώνει τη γωνία του ραντάρ σε περίπτωση μετακίνησης.

Συστήματα ραντάρ έχουν τοποθετήσει ήδη στα κορυφαία τους μοντέλα οι BMW, Kawasaki, Ducati και KTM με τη Yamaha να ακολουθεί προσθέτοντας και εκείνη το δικό της σύστημα. Εκείνο που μένει να δούμε είναι αν το νέο Tracer 9 GT θα το δούμε τους επόμενους μήνες ή θα πρέπει να το περιμένουμε να παρουσιαστεί στο δεύτερο μισό του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δύο παιδικά ATV από τη Yamaha ιδανικά για διασκέδαση (+video)
Πετάει… πετάει… η Yamaha Tenere 700 (+video)
Αυτό είναι το πιο ακριβό Yamaha TMAX

Advertisement