Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με πλαίσιο αλουμινίου η νέα BMW R1300GS

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με πλαίσιο αλουμινίου η νέα BMW R1300GS

NEWSMOTO

Με πλαίσιο αλουμινίου η νέα BMW R1300GS

NEWSMOTO

Όλο και περισσότερα στοιχεία διαρρέουν για την πολυαναμενόμενη BMW 1300GS η οποία συνεχίζει τις καμουφλαρισμένες εμφανίσεις της.

Advertisement
Advertisement

Η BMW Motorrad δουλεύει ασταμάτητα στην προετοιμασία της νέας R1300GS με συνεχής εμφανίσεις σε ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές. Η πολυαναμενόμενη adventure των Γερμανών, σε καινούριες κατασκοπευτικές φωτογραφίες εμφανίζεται σε χωμάτινα μονοπάτια να δοκιμάζεται έχοντας λιγότερο καμουφλάζ από άλλες φορές.

Το πρώτο πράγμα που επιβεβαιώνεται από τις νέες εικόνες είναι η έλευση ενός εντελώς νέου κινητήρα. Το boxer σύνολο είναι υγρόψυκτο και μάλιστα οι κύλινδροι δεν έχουν τις ίδιες ραβδώσεις ψύξης όπως στην περίπτωση του R1250GS. Το σύστημα μεταβλητών βαλβίδων είναι επίσης ανανεωμένο, ενώ θα χρησιμοποιεί σύστημα dry-sump για τη λίπανση του κινητήρα κάτι που βοηθάει στην εκτός δρόμου οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Το πλαίσιο της νέας R1300GS είναι επίσης επανασχεδιασμένο από αλουμίνιο, όπως και το υποπλαίσιο και το ψαλίδι. Στις τελευταίες δοκιμές στο χώμα φαίνεται πως η BMW δοκίμαζε τα ανανεωμένα συστήματα για χωμάτινη χρήση και ιδιαίτερα το νέο σύστημα ABS. H BMW ανάπτυξε ένα νέο σύστημα ABS Pro σε συνεργασία με την Bosch και από ότι φαίνεται θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην adventure της γερμανικής φίρμας.

Το νέο GS αναμένεται να κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση το 2023, αλλά παραμένει άγνωστη η περίοδος που θα παρουσιαστεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα R1300GS θα κοιτάξει στα μάτια τον σκληρό ανταγωνισμό, ενώ σε δεύτερη φάση θα υπάρξει και έκδοση Adventure.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μικρές αναβαθμίσεις για τα R1250R και R1250RS από την BMW Motorrad
BMW Motorrad Παπανικολάου: Σημείο αναφοράς στη Δυτική Ελλάδα
Οι BMW Motorrad Days επέστρεψαν στο Βερολίνο

Advertisement