Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με αυτή τη μοτοσικλέτα κάνεις και σκι!

Ελλάδα 17:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με αυτή τη μοτοσικλέτα κάνεις και σκι!

NEWSMOTO

Με αυτή τη μοτοσικλέτα κάνεις και σκι!

NEWSMOTO

Πώς θα σας φαινόταν να πηγαίνατε με τη μοτοσικλέτα σας στο βουνό και να μπορούσατε να τη μετατρέπετε σε snowmobile;

Advertisement
Advertisement

Ο Καναδάς είναι μια χώρα με απέραντες εκτάσεις καλυμμένες με χιόνι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, κάτι που κάνει την οδήγηση μοτοσικλέτας πολύ περίπλοκο ζήτημα. Φαίνεται όμως ότι η Daymak είναι έτοιμη να δώσει λύση και σε αυτό το πρόβλημα παρουσιάζοντας μια «υβριδική» μοτοσικλέτα.

Το νέο μοντέλο της Daymak είναι ικανό να κινηθεί κανονικά στην άσφαλτο και στο χώμα, αλλά όταν βρει μπροστά του χιόνι μπορεί επίσης να ανταπεξέλθει. Πώς γίνεται αυτό; Με τον απλό τρόπο να αλλάξει τους τροχούς του με πέδιλα του σκι!

Advertisement
Advertisement

Το Combat στην κανονική του μορφή χρησιμοποιεί έναν τροχό 10 ιντσών εμπρός και ένα τροχό πίσω 8 ιντσών με τρακτερωτά ελαστικά. Οι δύο τροχοί μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν μπροστά με πέδιλα σκι και πίσω με μια ερπύστρια. Η διαδικασία ωστόσο δεν είναι απλή και απαιτεί λίγο χρόνο και ειδικά εργαλεία. Οι αναρτήσεις σύμφωνα με την Daymak είναι για σκληρή χρήση εκτός δρόμου και τα φρένα αποτελούνται από δίσκους εμπρός και πίσω.

Το υβρίδιο της Daymak είναι ηλεκτρικό και κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 19 kW (25 ίπποι) ο οποίος συνδυάζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 3,85 kWh. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 75 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία αγγίζει τα 80 χιλιόμετρα. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 136 κιλά και το πλαίσιο είναι αλουμινένιο, ενώ τα 100 πρώτα που θα πουληθούν θα συνοδεύονται από μια σειρά αξεσουάρ της Daymak. Η τιμή της μοτοσικλέτας/snowmobile θα κυμαίνεται κοντά στις 13.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμβατές και για iPhone οι φωνητικές εντολές της Honda
Η Royal Enfield κατακτά το Νότιο Πόλο (+video)
Η γιορτή της BMW Motorrad ξεκίνησε (+video)

Advertisement