Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Marquez: Δεν μπορώ να οδηγήσω όπως στο παρελθόν (+video)

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Marquez: Δεν μπορώ να οδηγήσω όπως στο παρελθόν (+video)

NEWSMOTO

Marquez: Δεν μπορώ να οδηγήσω όπως στο παρελθόν (+video)

NEWSMOTO

Ο Marc Marquez παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να έχει το ίδιο οδηγικό στυλ που είχε πριν την επέμβαση στο χέρι.

Advertisement
Advertisement

Ο Marc Marquez, έπειτα από μια μακρά περίοδο αποθεραπείας από την επέμβαση στο τραυματισμένο του χέρι, κατάφερε για πρώτη φορά στις δοκιμές MotoGP του Misano (6-7/9) να οδηγήσει ξανά την αγωνιστική του Repsol Honda. Ο Ισπανός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και κατάφερε να ολοκληρώσει 39 γύρους με καλύτερο χρόνο στο 1:32.395 που ήταν αρκετά ανταγωνιστικός αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε να οδηγήσει MotoGP από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Marquez παραδέχτηκε ότι το χέρι του είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και αισθάνεται πιο φυσιολογικά στη σέλα της μοτοσικλέτας. Παρόλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει το παλιό του οδηγικό στυλ και απλά προσπαθεί να προσαρμοστεί προκειμένου να βελτιώσει την τοποθέτησή του στη μοτοσικλέτα και φυσικά την ταχύτητά του.

Advertisement
Advertisement

Ο αναβάτης της Honda είπε: «Δεν μπορώ να οδηγήσω όπως οδηγούσα στο παρελθόν, πριν την επέμβαση. Νιώθω καλύτερα και πιο φυσιολογικά μετά από την τελευταία εγχείρηση, το χέρι μου έχει καλύτερη κινητικότητα, αλλά με δύο εβδομάδες στο γυμναστήριο και δύο ημέρες σε μοτοσικλέτα δεν μπορείς να νιώσεις εντελώς καλά».

Advertisement

Οι πρώτες δοκιμές ήταν θετικές για τον Marquez και πλέον θα πρέπει να δουλέψει πάνω στην φυσική του κατάσταση για να μπορέσει να επιστρέψει σε πλήρη αγωνιστική δράση. «Είναι αλήθεια ότι μετά από 100 ημέρες εκτός δράσης είναι δύσκολο. Το ίδιο συμβαίνει και όταν επιστρέφεις μετά τη χειμερινή διακοπή, κουράζεσαι και προσπαθείς να προσαρμοστείς στην ταχύτητα της μοτοσικλέτας. Εδώ, τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα. Στην πρώτη επαφή εντυπωσιάστηκα από την ροπή της μοτοσικλέτας, αλλά σταδιακά ένιωσα καλύτερα και πιο άνετα. Κινήθηκα γρήγορα, αλλά κατάλαβα άμεσα ότι πρέπει να δουλέψω πολύ για να μπορέσω να κάνω έναν ολόκληρο αγώνα», πρόσθεσε ο Ισπανός.

Advertisement

Ο Marquez ξεκαθάρισε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστεί στο Aragon την επόμενη εβδομάδα και προτιμάει να πάρει τα πράγματα με τη σειρά. Άλλωστε, εκτός από τα δικά του σωματικά προβλήματα, η Honda βρίσκεται σε κρίση όσο αναφορά την απόδοση της μοτοσικλέτας στο MotoGP. Θα πρέπει λοιπόν πρώτα να είναι έτοιμος σωματικά και μετά να δουλέψει στο 100% με την ομάδα του και το HRC για να ξαναβάλουν την Honda στο δρόμο της νίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το MotoGP υποκλίνεται στα πετροδόλαρα
Απορείτε ακόμα για την φυσική κατάσταση των αναβατών MotoGP;
Η πίστα Kyalami αναστατώνεται με την KTM RC16 του MotoGP (+video)

Advertisement