Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η εκκεντρική μοτοσικλέτα της Motowatt έχει κίνηση και στους δύο τροχούς

Ελλάδα 17:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η εκκεντρική μοτοσικλέτα της Motowatt έχει κίνηση και στους δύο τροχούς

NEWSMOTO

Η εκκεντρική μοτοσικλέτα της Motowatt έχει κίνηση και στους δύο τροχούς

NEWSMOTO

Η startup εταιρεία Motowatt παρουσίασε την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσικλέτα και λανσάρει πολύ ιδιαίτερες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Στον κόσμο της μοτοσικλέτας έχει επικρατήσει σε συντριπτικό βαθμό, η μετάδοση της κίνησης να γίνεται στον πίσω τροχό. Υπάρχουν κάποιοι κατασκευαστές που έχουν πειραματιστεί με συστήματα 2X2 χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, ωστόσο αυτή η τεχνική λύση ίσως γίνει πιο εύκολα προσβάσιμη με την έλευση της ηλεκτροκίνησης.

Η πρώτη εταιρεία που αποφάσισε να τολμήσει τη δημιουργία μιας 2Χ2 ηλεκτρικής μοτοσικλέτας μας έρχεται από τη Γαλλία και ονομάζεται Motowatt. Η Motowatt παρουσίασε την πρώτη της μοτοσικλέτας πρόσφατα, την W1X και έχει πολλά σημεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Το πρώτο από αυτά είναι φυσικά το σύστημα ανάρτησης στο εμπρός μέρος που είναι με μονόμπρατσο ψαλίδι και σύστημα διεύθυνσης τύπου hub όπως η Bimota Tesi.

Advertisement
Advertisement

Χάρη σε αυτή τη διάταξη οι τεχνικοί είχαν την πολυτέλεια να τοποθετήσουν έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα τύπου hub στον εμπρός τροχό δίνοντας επιπλέον δύναμη στη μοτοσικλέτα. Ο εμπρός κινητήρας σε συνδυασμό με τον πίσω ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν συνδυαστικά 35 ίππους προσφέροντας πολύ δυνατές επιδόσεις στη μοτοσικλέτα. Η εταιρεία αναφέρει βέβαια ότι θα υπάρχει δυνατότητα μείωσης της δύναμης στα 11 kW προκειμένου να μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα A1.

Το πλαίσιο της μοτοσικλέτας είναι σωληνωτό και οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ σε κάθε τροχό. Η μπαταρία από την άλλη είναι λιθίου με τη Motowatt να αναφέρει ότι προσφέρει αυτονομία 130 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Το περίεργο αυτό δίκυκλο της Motowatt αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τον Ιανουάριο του 2025 και οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο του 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιταλικό χέρι άγγιξε το μοντέρνο Velocifero Jump (+video)
Πως επιλέγουμε την ιδανική κουκούλα μοτοσικλέτας
Πότε έρχεται η Kove MX250 στην Ελλάδα (+video)

Advertisement