Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

KTM 450 Rally: Πιο… Ready to Race δεν γίνεται

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

KTM 450 Rally: Πιο… Ready to Race δεν γίνεται

NEWSMOTO

KTM 450 Rally: Πιο… Ready to Race δεν γίνεται

NEWSMOTO

Η KTM παρουσίασε την ημι-αγωνιστική ρεπλίκα 450 Rally για εκείνους που ονειρεύονται Dakar.

Advertisement
Advertisement

Η KTM είναι με διαφορά ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στο διάσημο Rally Dakar έχοντας κατακτήσει 19 συνολικά νίκες και 232 επικρατήσεις σε ειδικές διαδρομές. Το 2023 μάλιστα επέστρεψε μετά από 3 χρόνια στην κορυφή παραδίδοντας την εκπληκτική 450 Rally στους εργοστασιακούς αναβάτες της και φυσικά τον νικητή Κέβιν Μπεναβίδες.

Για να τιμήσει την αγωνιστική της κληρονομιά, η KTM αποφάσισε να δημιουργήσει μια ημι-αγωνιστική έκδοση της 450 Rally για εκείνους που θέλουν μια παγκόσμια πρωταθλήτρια στο γκαράζ τους. Η KTM 450 Rallty Replica είναι βασισμένη στην αγωνιστική μοτοσικλέτα χρησιμοποιώντας πολλά εξαρτήματα απευθείας από το αγωνιστικό τμήμα.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος 450 κ.εκ. με εργοστασιακή ρύθμιση στην τροφοδοσία για αγωνιστική χρήση. Το σύστημα μετάδοσης έχει αναλάβει η Pankl σε συνεργασία με την KTM Racing, ενώ το πλαίσιο είναι αυτούσιο από την μοτοσικλέτα που κέρδισε το Dakar. Οι αναρτήσεις είναι της WP XACT PRO με αγωνιστική τεχνολογία τόσο στο εμπρός πιρούνι όσο και στο αμορτισέρ.

Παράλληλα, το σύστημα εξάτμισης έχει εξελιχθεί από την Akrapovic, ενώ τροχοί και φρένα είναι της Excel και της Brembo αντίστοιχα. Η KTM 450 Rally Replica θα κατασκευαστεί σε μόλις 80 αντίτυπα και θα διατεθεί μέσα από την επίσημη σελίδα της KTM.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πιο ισχυρό το αναβαθμισμένο KTM 390 Duke του 2024 (+video)
Σε δημοπρασία η track-only KTM RC 8C
Ισχυρή συνεργασία KTM και Santander στην Ελλάδα

Advertisement