Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η KTM μεταφέρει 300 θέσεις εργασίας από την Ευρώπη στην Ασία

Ελλάδα 21:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η KTM μεταφέρει 300 θέσεις εργασίας από την Ευρώπη στην Ασία

NEWSMOTO

Η KTM μεταφέρει 300 θέσεις εργασίας από την Ευρώπη στην Ασία

NEWSMOTO

Ο Όμιλος Pierer αρχίζει τη μεταφορά μέρος των εργασιών της στην Κίνα για να μειώσει το κόστος παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Οι κατασκευαστές μοτοσικλέτας της Ευρώπης και της Αμερικής τα τελευταία χρόνια έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Ασία με στόχο να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Πολλές έχουν ξεκινήσει συνεργασίες με κατασκευαστές από την Κίνα και την Ινδία, ενώ άλλες μεταφέρουν μέρος των εργασιών τους εκεί με στόχο να γίνουν πιο βιώσιμες οικονομικά.

Ο Όμιλος Pierer Mobility η οποία έχει κάτω από την ομπρέλα της τις KTM, Husqvarna, GasGas, MV Agusta και Bajaj, έχει εδώ και καιρό αποφασίσει να εγκαταλείψει την Ευρώπη επενδύοντας σημαντικά στις γραμμές παραγωγής της Ασίας. Πρόσφατα η αυστριακή εταιρεία ανακοίνωσε ότι μεταφέρει 300 θέσεις εργασίας από την Ευρώπη στην Κίνα και την Ινδία και συγκεκριμένα στη γραμμή παραγωγής της CFMoto και της Bajaj όπου κατασκευάζονται μεταξύ άλλων, τα 790 Duke και 790 Adventure.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος αυτής της απόφασης είναι καθαρά οικονομικός καθώς η εταιρεία δεν βρίσκει φιλικό οικονομικά έδαφος στην Ευρώπη για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική. Το κόστος θα πρέπει να μειωθεί και παράλληλα η παραγωγή θα πρέπει να επιταχυνθεί προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν νέες αγορές.

Ακόμα ένας λόγος αυτής της μετακίνησης είναι ότι η Pierer Mobility έχει επενδύσει αρκετά στην ηλεκτροκίνηση και θέλει να ξεκινήσει τη διαδικασία έρευνας και εξέλιξης της επόμενης γενιάς μοτοσικλετών της. Μάλιστα το 2024 η εταιρεία θα διαχωρίσει το τμήμα ηλεκτροκίνησης θέλοντας να δώσει βάρος στη νέα γκάμα κινητικότητας που θα λανσάρει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτός είναι ο κορυφαίος «Δούκας» των 190 ίππων (+video)
Αποστολή newsmoto: Επιστροφή του KTM 990 Duke στην EICMA 2023
Ελκυστικές τιμές για KTM και Husqvarna

Advertisement