Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Keeway Vieste 125: Στην ελίτ του σύγχρονου mobility

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Keeway Vieste 125: Στην ελίτ του σύγχρονου mobility

NEWSMOTO

Keeway Vieste 125: Στην ελίτ του σύγχρονου mobility

NEWSMOTO

Η τεχνολογική υπεροχή του Keeway Vieste 125 θέτει νέα όρια στην εμπειρία καθημερινής μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Η Keeway Motors μπήκε στη ζωή μας το 1999 όταν και ιδρύθηκε στην Ουγγαρία με στόχο να δημιουργήσει μια γκάμα κυρίως μικρού κυβισμού μοτοσικλετών και scooter. Η Keeway από τα πρώτα της βήματα στις αγορές της Ευρώπης έκανε αισθητή την παρουσία της κερδίζοντας το κοινό με κυρίαρχα στοιχεία την αξιοπιστία, την τεχνολογία και την value for money φιλοσοφία σε όλα της τα μοντέλα.

Το σημείο κλειδί στην εκτόξευσή της στον κόσμο των δύο τροχών είναι η συνεργασία με τον κολοσσό QianJiang Group. Με έναν τόσο ικανό συνεργάτη η Keeway έχει πρόσβαση σε τρομακτικούς πόρους, τεχνολογίες και βιομηχανικές δυνατότητες που βοήθησαν στο να πετύχει τους στόχους της σε όλα τα επίπεδα και σήμερα να έχει την άνεση να επεκταθεί σε καινοτόμες κατηγορίες όπως η ηλεκτροκίνηση και το σύγχρονο mobility.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα της Keeway περιλαμβάνει μοτοσικλέτες σε όλες τις κατηγορίες όπως commuters, σπορ naked και cruisers. Στην Ευρώπη ωστόσο έχει έναν σημαντικό «άσσο στο μανίκι» της βάζοντας στη μάχη της αγοράς τα ποιοτικά της scooters. Ιδιαίτερα στη δημοφιλή κατηγορία των 125 κ.εκ. η Keeway έχει ένα πολύ δυνατό χαρτί να παίξει που δεν είναι άλλο από το Vieste 125.

Το Keeway Vieste 125 από την πρώτη στιγμή που θα το κοιτάξεις αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις κάτι διαφορετικό μπροστά σου. Η σχεδιαστική φιλοσοφία που έχει ακολουθήσει η Keeway ξεφεύγει από τα τετριμμένα δίνοντας εκκεντρικό στυλ και ποιοτικές λεπτομέρειες που δεν συναντάς εύκολα σε αυτήν την κατηγορία. Ένα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι το μέγεθος του scooter που παραπέμπει στην κατηγορία των 300cc.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι το εύρος αναβατών που θα βολευτούν στη σέλα του δεν έχει όρια και θα φέρει χαμόγελα στους πιο μεγαλόσωμους αναβάτες, αλλά παράλληλα και οι πιο μικροκαμωμένοι θα το εκτιμήσουν χάρη στη χαμηλή σέλα στα 770 χιλ. Με το Vieste 125 λοιπόν οι επιτόπιοι χειρισμοί γίνονται παιχνιδάκι στην πόλη ανεβάζοντας κατακόρυφα την φιλικότητα στην καθημερινή χρήση.

Advertisement

Σχεδιαστικά, το Vieste 125 είναι μοντέρνο και ποιοτικό. Στη μάσκα εμπρός συναντάμε δύο χαρακτηριστικούς LED προβολείς με χαρακτηριστικά DRL «φρύδια» LED. Τα φλας είναι ενσωματωμένα στο φέρινγκ το οποίο είναι πολύ σωστά μελετημένο για να προσφέρει καλή αεροδυναμική απόδοση, αλλά και προστασία στον αναβάτη. Το πίσω μέρος είναι σαφώς πιο σπορ με αιχμηρό φωτιστικό σώμα LED, ενώ σπορ πινελιές θα βρει κανείς και στα πλευρά του scooter.

Η μοντέρνα εμφάνιση του Vieste 125 συνοδεύεται από εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και κορυφαίο φινίρισμα στη βαφή. Γενικά το scooter της Keeway εκπέμπει μια πολυτέλεια που βάζει νέα δεδομένα στη «μικρή» κατηγορία των scooter.

Advertisement

Ο κινητήρας του Vieste 125 είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος 124,6 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 9,6 ίππους και 9,6 Nm ροπής. Την τροφοδοσία έχει αναλάβει ποιοτικό σύστημα ψεκασμού το οποίο σε συνδυασμό με το προσεγμένο CVT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων φροντίζουν για τη βελούδινη απόδοση και την οικονομία στο καύσιμο. Το μηχανικό σύνολο χαρίζει καλές επιδόσεις στο scooter με μεστές επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα αξιόπιστος και οικονομικός για πολλά και ξέγνοιαστα χιλιόμετρα.

Εκεί που το νέο Keeway Vieste 125 ξεχωρίζει είναι η οδηγική του συμπεριφορά. Το GT scooter είναι εξοπλισμένο με ποιοτικά περιφερειακά που του χαρίζουν ασφάλεια και άνεση στις μετακινήσεις. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνεργάζεται με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω διαδρομής 50 χιλ.

Το σύστημα πέδησης είναι αποτελεσματικό και αποτελείται από έναν δίσκο 240 χιλ. εμπρός με διπίστονη δαγκάνα και έναν δίσκο 215 χιλ. πίσω με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Οι τροχοί είναι 13 ιντσών με ζάντες από κράμα αλουμινίου και το συνολικό βάρος του scooter είναι χαμηλό, στα 128 κιλά.

Κινούμενος στους δρόμους της πόλης με το Vieste 125 γρήγορα καταλαβαίνεις την προσεκτική προσέγγιση της Keeway. Το scooter είναι ευέλικτο και πολύ ευχάριστο στην οδήγηση, προσφέροντας στον αναβάτη σιγουριά και ασφάλεια τόσο στο φρενάρισμα όσο και στο στρίψιμο. Παράλληλα, σε καμία περίπτωση δεν έχει θυσιαστεί η άνεση που παραμένει κορυφαία, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες των ελληνικών δρόμων.

Για να στηρίξει την premium φιλοσοφία του, το Vieste 125 ξεχωρίζει και στον τομέα του εξοπλισμού. Το scooter της Keeway προσφέρει στον αναβάτη όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν την καθημερινότητά του άνετη και ξεκούραστη. Στον εξοπλισμό συναντάμε μια ψηφιακή οθόνη LCD πολλαπλών ενδείξεων που συνεργάζεσαι με αναλογικά όργανα, USB θύρα φόρτισης, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί Keyless, θήκη για μικροαντικείμενα στο εσωτερικό της ποδιάς και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.

Το Keeway Vieste 125 είναι έτοιμο να χαρίσει στον αναβάτη μια ανώτερη εμπειρία αστικής μετακίνησης που στηρίζεται στην ασφάλεια, την ποιότητα και την άνεση. Δεν θα συμβιβαστεί σε τίποτα χάρη στον πλούσιο εξοπλισμό του, θα κρατήσει χαλαρό τον αναβάτη ο οποίος θα ξεχωρίσει με το μοναδικό design του GT scooter.

Το Keeway Vieste 125 θα το βρείτε στο δίκτυο της Motoway σε τρεις χρωματισμούς στην πολύ ανταγωνιστική τιμή των 2.390 ευρώ.

Όλα τα στοιχεία του Keeway Vieste 125  θα τα βρείτε ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΜBP SC300: Το πρώτο χτύπημα
Εμπνευσμένη από τα Rally Raid η Keeway TX450R
«Ψηλώνει» η Ezi της Keeway