Menu
LIVE η κίνηση | Τιμές αυτοκινήτων newsautoCHOICE | Τιμές Καυσίμων

Newsmoto

Kawasaki Versys 1000 S: Η περιπέτεια σας καλεί (+video)

  • newsmototeam

Με βασικό εξοπλισμό δανεισμένο από την κορυφαία έκδοση SE, το νέο Kawasaki Versys 1000 S βάζει υποψηφιότητα ως «το καλύτερο και των δύο κόσμων» για πολλούς αναβάτες που αναζητούν την περιπέτεια με την πολυτέλεια μίας μοτοσυκλέτας 1000cc με παραδοσιακό πλαίσιο.

Διαθέσιμο σε τρεις επιπλέον εκδόσεις στην Ευρώπη, το νέο Kawasaki ολοκληρώνει μια πλήρη γκάμα τεσσάρων επιλογών.

Τα μοντέλα, της  Versys 1000 S ξεκινούν με τη βασική Tourer, την Tourer Plus και τέλος την Grand Tourer.

Κάθε μοντέλο είναι εξοπλισμένο με έναν σταδιακά αυξανόμενο αριθμό αξεσουάρ τουρισμού από πλαϊνές βαλίτσες, προστατευτικές χούφτες και προστατευτικό ρεζερβουάρ για την έκδοση Tourer. Η έκδοση με τα περισσότερα αξεσουάρ είναι η Grand Tourer που προσφέρει τον μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης αποσκευών χάρη στην προσθήκη μιας κεντρικής βαλίτσας 47l που κουμπώνει στις σταθερές βάσεις στήριξης και ασφαλίζει με το κλειδί του κεντρικού διακόπτη της μοτοσυκλέτας.

Ανάρτηση

Εξοπλισμένο με χειροκίνητα ρυθμιζόμενο μπροστινό USD (ανεστραμμένο) πιρούνι 43mm της Showa με απόσβεση επαναφοράς και ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου, η πίσω οριζόντια τοποθετημένη ανάρτηση με μοχλικό διαθέτει αμορτισέρ Showa με αέριο που διαθέτει απόσβεση επαναφοράς και ηλεκτρονική ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

Κινητήρας

Διαθέτοντας ένα σπορ τετρακύλινδρο κινητήρα Kawasaki στο κέντρο του πλαισίου, τα 1.043 κ.εκ. του νέου Versys 1000 S επωφελούνται από ηλεκτρονικές πεταλούδες γκαζιού που επιτρέπουν την υιοθέτηση ηλεκτρονικού ελέγχου ταχύτητας, ενώ η λειτουργία διαχείρισης στροφών από την IMU της Kawasaki αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου ηλεκτρονικής βοήθειας και χειρισμού για τον αναβάτη.

Ηλεκτρονικά βοηθήματα

Το πακέτο ηλεκτρονικών βοηθητικών αναβάτη περιλαμβάνει επίσης έλεγχο πρόσφυσης KTRC, καθώς και επιλέξιμους τρόπους ισχύος κινητήρα που ταιριάζουν στις συνθήκες και στις προτιμήσεις του αναβάτη. Το Versys S διατίθεται επίσης στάνταρ με προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης, επιτρέποντας την επιλογή τριών λειτουργιών/ παραμέτρων που συνδυάζουν αυτόματα τις πιο κατάλληλες ρυθμίσεις ελέγχου πρόσφυσης και ισχύος για σπορ οδήγηση, για δρόμο, για βροχή καθώς και μια έξτρα ρύθμιση αναβάτη που ορίζεται χειροκίνητα.

Φρένα

Έχοντας σταματήσει την μοτοσυκλέτα χάρη στην ανάρτηση μεγάλης διαδρομής, τα έξυπνα φρένα KIBS με ABS βασίζονται σε ισχυρές ακτινικές, συμπαγείς δαγκάνες εμπρός φρένων, ενώ οι προβολείς LED διασφαλίζουν ότι η διαδρομή μπροστά είναι ευδιάκριτη.

 

Πάντα συνδεδεμένοι

Η εφαρμογή Kawasaki Rideology παρέχει συνδεσιμότητα Smartphone στο Kawasaki Versys 1000 S που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να συνδέσουν τη μοτοσυκλέτα τους μέσω Bluetooth και να δουν αρχεία καταγραφής οδήγησης και άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με τη μοτοσυκλέτα τους όπως διαστήματα συντήρησης και αλλαγής λαδιού.

Νέα βαφή υψηλής αντοχής

Για το 2021, το Kawasaki Versys 1000 S είναι επίσης εξοπλισμένο με βαφή υψηλής αντοχής της Kawasaki, η οποία, μέσω του φαινομένου «trampoline» ημι-υγρών μορίων εντός της επικάλυψης, μπορεί να διορθώσει την εμφάνιση ελαφρών γρατζουνιών πίσω στην αρχική κατάσταση χρησιμοποιώντας μια διαδικασία υψηλής τεχνολογίας ανάκτησης χρώματος.

Αξεσουάρ

Ο ταξιδιάρικος χαρακτήρας του Kawasaki Versys 1000 S υποστηρίζεται με έξυπνες προσθήκες, όπως μια παροχή τάσης 12V που έχει τοποθετηθεί στο ταμπλό για την τροφοδοσία όχι μόνο των συστημάτων δορυφορικής πλοήγησης, αλλά και μιας σειράς άλλων ενεργοβόρων συσκευών. Επιπλέον, η προσθήκη των θερμαινόμενων χειρολαβών, των προστατευτικών χουφτών και ενός μεγάλου ανεμοθώρακα με ρυθμιζόμενο ύψος εξασφαλίζει απόλυτη άνεση – ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Η ιστορία του Kawasaki Versys 1000 S συνεχίζεται – τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε το δικό σας κεφάλαιο.

Το πακέτο εργονομίας του νέου Kawasaki Versys 1000 S περιλαμβάνει έναν μεγαλύτερο ανεμοθώρακα ρυθμιζόμενου ύψους για προστασία από τις καιρικές συνθήκες και σέλα που προσφέρει άνεση όποιο και αν είναι το χρονικό διάστημα πάνω της για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη. Επιπλέον, το Versys S μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με το αξεσουάρ χαμηλής σέλας (μείωση ύψους κατά 20 mm) που διευκολύνει την εύκολη πρόσβαση στο έδαφος. Το Kawasaki Versys 1000 S είναι πλήρως εξοπλισμένο με φωτισμό LED από τον προβολέα έως τα φλας, το πίσω φανάρι, το στοπ μέχρι και το φωτισμό πινακίδας κυκλοφορίας.

Επιπλέον, μια TFT οθόνη και φώτα στροφής LED αποτελούν μέρος του πακέτου αξεσουάρ μαζί με ένα quick-shifter Kawasaki για γρήγορες και απρόσκοπτες αλλαγές πάνω και κάτω στο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό συνδέεται με έναν συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης χαρίζοντας ελαφρύτερη αίσθηση στη μανέτα του συμπλέκτη από την πλειοψηφία των ανταγωνιστών του.

Τα χρώματα για το νέο μοντέλο είναι τα ακόλουθα:

  • Emerald Blazed Green / Metallic Diablo Black / Metallic Flat Spark Black
  • Pearl Storm Grey / Metallic Diablo Black / Metallic Flat Spark Black

Λεπτομέρειες εκδόσεων:

  • Tourer spec – πλαϊνές βαλίτσες 56l, εσωτερικές τσάντες βαλιτσών, προστατευτικό ρεζερβουάρ
  • Tourer Plus spec – πλαϊνές βαλίτσες 56l, εσωτερικές τσάντες βαλιτσών, προστατευτικό ρεζερβουάρ, προβολείς ομίχλης
  • Grand Tourer spec – πλαϊνές βαλίτσες 56l, εσωτερικές τσάντες βαλιτσών, κεντρική βαλίτσα 47l, εσωτερική τσάντα κεντρικής βαλίτσας, προστατευτικό ρεζερβουάρ, προβολείς ομίχλης, βάση στήριξης GPS, προστατευτικά πλαισίου.

Διαβάστε επίσης 

Η Kawasaki Ninja 1000SX είναι και Sport και Touring

Kawasaki Z900: Ανανέωση στην κατηγορία nude (+video)

Kawasaki Ζ650: Ανανεωμένη στα σημεία για το 2020 (+video)

Δημοφιλή στο Protothema.gr