Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ιστορική μάρκα μοτοσικλετών αναβιώνει έπειτα από 80 χρόνια

Ελλάδα 23:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιστορική μάρκα μοτοσικλετών αναβιώνει έπειτα από 80 χρόνια

NEWSMOTO

Ιστορική μάρκα μοτοσικλετών αναβιώνει έπειτα από 80 χρόνια

NEWSMOTO

Η τσεχική Bohmerland επιστρέφει έπειτα από 80 χρόνια απουσίας χάρη σε έναν φανατικό Γερμανό ιδιώτη.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα το όνομα Bohmerland δεν θα σας λέει κάτι καθώς πρόκειται για έναν πολύ μικρό κατασκευαστή μοτοσικλετών ο οποίος απουσιάζει από τον κόσμο των δικύκλων τα τελευταία 80 χρόνια. Η Bohmerland ιδρύθηκε το 1924 από τον Albin Liebisch στην τότε Τσεχοσλοβακία και κατάφερε να επιβιώσει για περίπου μία δεκαετία καθώς λίγο πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σταμάτησε τη λειτουργία της.

Στην πορεία της κατάφερε να κατασκευάσει ακριβώς 775 μοτοσικλέτες από τις οποίες σήμερα διασώζονται περίπου 70 και αυτό χάρη σε έναν φανατικό συλλέκτη από τη Γερμανία, τον Peter Knobloch. Ο «σωτήρας» της Bohmerland, είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας τρισδιάστατων εκτυπωτών και έχει διασώσει αρκετά μοντέλα, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ετοιμάζει το πρώτο σύγχρονο μοντέλο της εταιρείας έπειτα από σχεδόν 80 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Το βασικό χαρακτηριστικό των μοντέλων της Bohmerland ήταν το μεγάλο μήκος τους. Οι μοτοσικλέτες έφταναν σχεδόν τα 3 μέτρα σε μήκος με μεταξόνιο πάνω από 2 μέτρα και διαφορετικές εκδόσεις με δύο, τρεις, ακόμα και τέσσερις επιβάτες. Ο κινητήρας των μοτοσικλετών ήταν μονοκύλινδρος 600 κ.εκ. ο οποίος απέδιδε 47 ίππους και 60 Nm ροπής, ενώ μοναδικό στοιχείο για την εποχή εκείνη ήταν οι τροχοί αλουμινίου που ήταν εξοπλισμένη.

Η σύγχρονη εκδοχή της μοτοσικλέτας (Bohmerland 21) που ετοιμάζει ο Peter Knobloch είναι πιο μαζεμένη σε διαστάσεις με πολύ μικρότερο μεταξόνιο. Ο κινητήρας είναι μεγαλύτερος, δικύλινδρος σε σειρά 760 κ.εκ. ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο θα φτάνει σχεδόν τους 90 ίππους και θα ακολουθεί τις προδιαγραφές Euro5. Η τιμή του θα είναι στις 58.000 ευρώ και μόλις 10 μοντέλα θα κατασκευαστούν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με 3 νέα μοντέλα υποδέχεται το 2023 η Harley Davidson (+video)
H Peugeot Motorcycles στα χέρια του Ομίλου Σαρακάκη;
Ξεκίνησε η διάθεση της επετειακής Vespa 946

Advertisement