Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

H Peugeot Motorcycles στα χέρια του Ομίλου Σαρακάκη;

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Peugeot Motorcycles στα χέρια του Ομίλου Σαρακάκη;

NEWSMOTO

H Peugeot Motorcycles στα χέρια του Ομίλου Σαρακάκη;

NEWSMOTO

Η ιστορική γαλλική μάρκα μοτοσικλετών και scooter βρίσκεται μια ανάσα από τον Όμιλο Σαρακάκη.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot Motorcycles είναι μια από τις πιο ιστορικές μάρκες μοτοσικλέτας με μια διαδρομή που χάνεται πίσω στα τέλη του προπερασμένου αιώνα (1898). Παρόλα αυτά, τις τελευταία δεκαετίες ταλαιπωρήθηκε από οικονομικά προβλήματα που την οδήγησαν στα χέρια της ινδικής Mahindra. Θυμίζουμε την δικαστική περιπέτεια με την Piaggio η οποία την πλήγωσε με ένα πρόστιμο μεγαλύτερο του 1 εκ. ευρώ.

Η εταιρεία έκανε ένα δυνατό νέο ξεκίνημα το 2020 αλλάζοντας το όνομά της σε Peugeot Motorcycles και ήδη έχει παρουσιάσει μια σειρά από αξιόλογα νέα μοντέλα, αντάξια της ιστορίας και του ονόματος της μάρκας. Μάλιστα το 2022 ένα μεγάλο ποσοστό των μετοχών της πέρασε στη γερμανική εταιρεία Mutares.

Advertisement
Advertisement

Εκείνο που έμενε να λυθεί είναι το πως θα εκπροσωπηθεί στην Ελλάδα στη νέα της εποχή και από ότι φαίνεται αυτό θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού περιοδικού MOTO, η Peugeot Motorcycles έχει έρθει σε συμφωνία με τον Όμιλο Σαρακάκη για να αναλάβει την επίσημη αντιπροσωπείας της μάρκας. Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, ωστόσο αν επιβεβαιωθούν οι φήμες θα μιλάμε για μια σπουδαία κίνηση.

Ο Όμιλος Σαρακάκη είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους κορυφαίους στην Ελλάδα έχοντας ως αιχμή του δόρατος την Honda. Οι ιαπωνικές μοτοσικλέτες, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, έχουν κυρίαρχη θέση στην αγορά και βρίσκονται πάντα κοντά στην κορυφή χάρη στην ποιότητα και την τεχνολογία τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
10 λόγοι για να κάνεις δικό σου το Peugeot 208
Έδωσε προκαταβολή 5.000 ευρώ για ανύπαρκτο Peugeot 208!
Peugeot: Καταιγισμός νέων ηλεκτρικών μοντέλων

Advertisement