Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ηλεκτρικό scooter εμπνευσμένο από το Minecraft

Ελλάδα 4:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικό scooter εμπνευσμένο από το Minecraft

NEWSMOTO

Ηλεκτρικό scooter εμπνευσμένο από το Minecraft

NEWSMOTO

Δύο αδέρφια από τη Νέα Υόρκη αποφάσισαν να κατασκευάσουν το πρωτοποριακό ηλεκτρικό scooter Machine P1.

Advertisement
Advertisement

Η Infinite Machine από την Αμερική δημιουργήθηκε από δύο αδέρφια, τον Τζόσεφ και τον Έντι Κοέν. Οι δύο μηχανικοί είχαν στο μυαλό τους ένα σχέδιο ηλεκτρικού scooter με φουτουριστικά στοιχεία και αποφάσισαν να το υλοποιήσουν κατασκευάζοντας το P1.

Το P1 είναι αντισυμβατικό ηλεκτρικό scooter με καθαρές γραμμές και τετραγωνισμένες επιφάνειες. Θα έλεγε κανείς ότι αν το διάσημο videogame Minecraft είχε scooter τότε σίγουρα θα έμοιαζε πολύ στο Infinite Machine P1. Τα δύο αδέρφια από το Μπρούκλιν δεν έκαναν καμία έκπτωση στην ποιότητα χρησιμοποιώντας εξαιρετικά υλικά, ενώ το φινίρισμα τονίζει την πολυτέλεια του scooter.

Advertisement
Advertisement

Αν εξαιρέσουμε τον σχεδιασμό και το πλαίσιο, όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του scooter έχουν συναρμολογηθεί με τη βοήθεια Κινέζων κατασκευαστών. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ισχυρός τύπου hub στον πίσω τροχό και αποδίδει 16 ίππους. Διαθέτει τρεις επιλογές οδήγησης (Performance, Turbo Boost, Eco και όπισθεν) με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 90 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία είναι λιθίου με χωρητικότητα 4,3 kWh χαρίζοντας αυτονομία της τάξης των 100 χιλιομέτρων στο scooter. Για να φορτιστεί απαιτεί 4-6 ώρες σε οικιακή πρόζα, ενώ υπάρχει δυνατότητα χρήσης και δεύτερης μπαταρίας. Στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς το scooter έχει τροχούς 12 ιντσών, τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Advertisement

Στον εξοπλισμό το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η δυνατότητα έλξης τρέιλερ με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, ενώ το P1 διαθέτει και σύστημα συνδεσιμότητας τόσο με Apple Car Play όσο και με Android Auto. Η τιμή του στην Αμερική είναι 10.000 δολάρια (9.360 ευρώ) και τα πρώτα 1.000 scooter έχουν ήδη πουληθεί. Η Infinite Machine πάντως υπόσχεται να διαθέσει το… Minecraft scooter της και στην Ευρώπη.

Advertisement

Αυτό είναι το P1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ασταμάτητη η QJMotor παρουσιάζει και ηλεκτρικό scooter
H E.E. διαχωρίζει τα e-bikes από τις μοτοσικλέτες
Δοκιμή: UM Chill Classic 125

Advertisement