Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ασταμάτητη η QJMotor παρουσιάζει και ηλεκτρικό scooter

Ελλάδα 21:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ασταμάτητη η QJMotor παρουσιάζει και ηλεκτρικό scooter

NEWSMOTO

Ασταμάτητη η QJMotor παρουσιάζει και ηλεκτρικό scooter

NEWSMOTO

Η QJMotor έχει ξεκινήσει επίθεση σε όλα τα μέτωπα, ακόμα και στα ηλεκτρικά scooter με την παρουσίαση του νέου TQ.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς αμφιβολία η εταιρεία με την μεγαλύτερη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στον κόσμο των δύο τροχών είναι η QJMotor. Ο κολοσσός από την Κίνα έχει την ευελιξία και τους πόρους να κατασκευάσει το τελευταίο διάστημα μια τεράστια γκάμα δικύκλων τα οποία περιλαμβάνουν naked, adventure, commuters, ακόμα και supersport.

Η κατηγορία που μέχρι τώρα είχε ξεφύγει από το ραντάρ της QJMotor ήταν τα ηλεκτρικά scooter. Για να καλύψει και αυτήν την… τρύπα λοιπόν η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο της ηλεκτρικό scooter το οποίο και παρουσίασε πρόσφατα. Πρόκειται για το TQ, ένα σύγχρονο scooter το οποίο ανήκει στην κατηγορία των 50 κ.εκ.

Advertisement
Advertisement

Το TQ χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 3,4 ίππων στην βασική του έκδοση τοποθετημένο στο κέντρο του πίσω τροχού. Η QJMotor έχει δημιουργήσει ακόμα δύο εκδόσεις με μικρότερη απόδοση στους 1,4 και 1,1 ίππους για αναβάτες με ελάχιστη εμπειρία, ενώ διαθέτει και τρεις επιλογές στην χωρητικότητα της μπαταρίας. Η ανώτερη έκδοση είναι εξοπλισμένη με μπαταρία λιθίου και χαρίζει αυτονομία 120 χιλιομέτρων στο scooter.

Στον εξοπλισμό το TQ διαθέτει μερικά πολύ ενδιαφέροντα γκάτζετ όπως το αυτόματο κλείδωμα του scooter όταν απομακρυνθεί ο αναβάτης, την αυτόματη προσαρμογή του προβολέα LED και τους αισθητήρες περιμετρικά που εντοπίζουν αντικείμενα, οχήματα ή πεζούς. Το μέγιστο βάρος που μπορεί να μεταφέρει το scooter είναι 150 κιλά, οι τροχοί είναι 12 ιντσών εμπρός και 10 ιντσών πίσω με τα φρένα να χρησιμοποιούν δίσκους εμπρός και πίσω.

Advertisement

Η QJMotor ακόμα δεν έχει ανακοινώσει αν και πότε θα φέρει το ηλεκτρικό scooter στην Ευρώπη, ωστόσο η τιμή του σίγουρα θα είναι πολύ ανταγωνιστική.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στενή επαφή με την QJMotor SRT 800SX
Προκαλεί σεισμό το νέο QJMotor Fort 350 (+video)
QJMotor CTR 125: Σταυροδρόμι πρακτικότητας και ποιότητας