Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ηλεκτρικό ATV από ανακυκλωμένα υλικά

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικό ATV από ανακυκλωμένα υλικά

NEWSMOTO

Ηλεκτρικό ATV από ανακυκλωμένα υλικά

NEWSMOTO

Η Livaq παρουσίασε ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό ATV με ανακυκλώσιμα υλικά.

Advertisement
Advertisement

Τα σύγχρονα ATV έχουν δώσει έμφαση κυρίως στις εκτός δρόμου δυνατότητες προσφέροντας διασκεδαστική οδήγηση, περισσότερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα όταν πρόκειται για επαγγελματική χρήση. Μέχρι τώρα αυτό που έχουμε δει να γίνεται σε πολύ μικρό βαθμό είναι η μετατροπή των ATV σε ηλεκτρικά, κάτι που μάλλον ήρθε ο καιρός να συμβεί.

Η Livaq με έδρα το Ντιτρόιτ είναι από τις λίγες εταιρείες που αποφάσισαν να εξηλεκτρίσουν ένα ATV και μάλιστα να φέρουν στο προσκήνιο μια από τις πιο οικολογικές προτάσεις στην κατηγορία. Το ATV ονομάζεται Equad και ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι τα πάνελ από ανακυκλωμένα ανθρακονήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα το υλικό έχει δεχτεί ποιοτική επεξεργασία προσφέροντας ανθεκτικότητα, μείωση του βάρους και φυσικά πολύ ξεχωριστή εμφάνιση στο ATV. Η Livaq έχει τοποθετήσει δύο ηλεκτροκινητήρες στο Equad στους πίσω τροχούς με συνολική απόδοση 28 ίππους. Το σύνολο είναι σε θέση να προσφέρει τελική ταχύτητα 108 χλμ./ώρα στο ATV, ένα νούμερο που δε συναντάμε εύκολα στην κατηγορία.

Η μπαταρία είναι τοποθετημένο στο κέντρο και έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανθεκτικότητά της. Είναι αδιάβροχη, εύκολα προσβάσιμη για φόρτιση, έχει 3.000 κύκλους φόρτισης και αυτονομία που φτάνει τα 270 χιλιόμετρα. Οι αναρτήσεις είναι ανεξάρτητες σε κάθε εμπρός τροχό και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, τα φρένα περιλαμβάνουν δίσκο σε κάθε τροχό και υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα οδήγησης. Το Livaq Equad δεν είναι φτηνό καθώς κοστίζει 26.500 ευρώ, αλλά σίγουρα ανοίγει νέους δρόμους στην κατηγορία των ATV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Segway Snarler Classic Agro λύνει τα χέρια του αγρότη
Η «αρκούδα» της Yamaha γιορτάζει τα 25 της χρόνια
Η εκκεντρική Cake ετοιμάζει αυτόνομο ATV

Advertisement