Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Yamaha γιορτάζει 60 χρόνια παρουσίας στους αγώνες

Ελλάδα 9:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Yamaha γιορτάζει 60 χρόνια παρουσίας στους αγώνες

NEWSMOTO

Η Yamaha γιορτάζει 60 χρόνια παρουσίας στους αγώνες

NEWSMOTO

Η Yamaha Motor Europe γιορτάζοντας την 60η επέτειο της εμπλοκής της Yamaha στους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλέτας θα τρέξει στον αγώνα της Βαρκελώνης του WorldSBK και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Endurance με μοτοσυκλέτες βαμμένες σε ένα ειδικό επετειακό χρωματικό συνδυασμό.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha ξεκίνησε την εμπλοκή της στους αγώνες ταχύτητας τον Μάιο του 1961 στο GP της Γαλλίας. 

Στην μετέπειτα πορεία της κατάφερε να γίνει μια από τις πιο πρωτοπόρες και επιτυχημένες εταιρίες μοτοσυκλέτας παγκοσμίως.

Από το 1963 που πήρε τη 1η νίκη σε αγώνα GP η Yamaha έχει κατακτήσει 517 φορές την 1η θέση στο βάθρο και 82 πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα, αναβατών, κατασκευαστών και ομάδων , συνολικά ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως με μοτοσυκλέτες Yamaha έχουν αγωνισθεί ορισμένοι από τους πιο πετυχημένους αναβάτες στο MotoGP όπως ο Valentino Rossi, ο Kenny Roberts, ο Wayne Rainey, ο Phil Read και ο Giacomo Agostini.

Advertisement
Advertisement

Για να τιμήσει έξι δεκαετίες παρουσίας της Yamaha στους αγώνες η Pata Yamaha με την Brixx WorldSBK και την ομάδα GRT Yamaha WorldSBK θα εμφανιστούν στον αγώνα της Βαρκελώνης του WorldSBK με ένα ειδικό επετειακό χρωματικό συνδυασμό. Στον ίδιο επετειακό χρωματισμό θα είναι βαμμένες και οι μοτοσυκλέτες της ομάδας GMT94 Yamaha WorldSSP στην κατηγορία Supersport. Τέλος η επίσημη ομάδα της Yamaha στο EWC (Endurance World Championship) η YART θα αγωνιστεί στο Bol D’or με τον ίδιο επετειακό χρωματισμό.

Οι αναβάτες και οι άνθρωποι των ομάδων θα έχουν αντίστοιχο (επετειακό) εξοπλισμό αναβάτη και εμφάνιση κατά την διάρκεια των συγκεκριμένων αγώνων.

Advertisement

Ο Andrea Dosoli  Road Racing Manager της YME δηλωσε: «Τα τελευταία 60 χρόνια, η Yamaha ήταν ένας από τους κυρίους παίκτες στους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών Grand Prix και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτήν την απίστευτη ιστορία. Σήμερα, μπορούμε να ανατρέξουμε ευχάριστα στις σπουδαίες στιγμές και επιτυχίες που καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχοντας, μαζί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα, σε όλες τις κατηγορίες του σπορ. Ο επετειακός χρωματισμός είναι μια υπενθύμιση για το πώς ξεκίνησαν όλα αυτά, στο Γαλλικό Grand Prix του 1961 και ανυπομονούμε να δούμε τα κόκκινα και λευκά χρώματα να επιστρέψουν στις Yamaha R1 στο WorldSBK και στο EWC, καθώς και στις Yamaha R6 στο WorldSSP.  Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους της εταιρίας και το προσωπικό μας που προσπάθησαν για να το καταφέρουμε. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας και είμαστε ευγνώμονες που συμφώνησαν να γίνουν μέρος αυτής της μοναδικής εμφάνισης, τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Remo Gobbi της Pata Snack για τη συνεχή υποστήριξη και συνεργασία του. “

Advertisement

Οι επετειακές εκδόσεις World GP 60th Anniversary της σειράς R θα είναι διαθέσιμες από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Morbidelli και Dovizioso στην Yamaha μέχρι και το 2023
Ακόμα ένα θεαματικό βίντεο από τον Pol Tarres και το Yamaha Tenere 700 (+Video)
Οριστική απομάκρυνσή του Maverick Vinales από την Yamaha

Advertisement