Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Triumph παρουσιάζει επίσημα το νέο Tiger 660 (+video)

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Triumph παρουσιάζει επίσημα το νέο Tiger 660 (+video)

NEWSMOTO

Η Triumph παρουσιάζει επίσημα το νέο Tiger 660 (+video)

NEWSMOTO

Το νέο τρικύλινδρο μεσαίο Tiger έρχεται στην πλέον κατάλληλη στιγμή, την ώρα που αναπτύσσεται εκ νέου η μεσαία κατηγορία, με το Tuareg 660 της Aprilia, καθώς και με τα ήδη υπάρχων Tenere και Tracer 700 της Yamaha, Honda NC750X και Suzuki VStrom 650.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Tiger 660 είναι ο Βενιαμίν της οικογένειας και αποτελεί την είσοδο στην οικογένεια των Tiger που μέχρι τώρα απαρτίζεται από τα 900GT και Rally ενώ περιμένουμε και με μεγάλη ανυπομονησία την έλευση του μεγάλου Tiger 1200.

Δεν πρόκειται για μια adventure μοτοσυκλέτα αλλά για μια ψηλή ασφάλτινη μοτοσυκλέτα με 17άρες ζάντες, στα πρότυπα του Tiger Sport 1050.

Τα κοινά στοιχεία με το Trident είναι πάρα πολλά, ξεκινώντας από τον κινητήρα και το πλαίσιο μέχρι τους τροχούς και τα φρένα.

Advertisement
Advertisement

Ο τρικύλινδρος κινητήρας αποδίδει 81 ίππους στις 10,250 στροφές με 6,5kg ροπή στις 6,250 στροφές ενώ θα είναι και διαθέσιμος σε έκδοση Α2 (47 hp) με ένα σχετικό κιτ περιορισμού.

To πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και οι αναρτήσεις φέρουν την υπογραφή της Showa με ένα upside down μπροστινό 41 χιλιοστών με διαδρομή ανάρτησης τα 150 χλστ και ένα πίσω αμορτισέρ με υδραυλική προφόρτιση επίσης στα 150 χλστ.

Advertisement

Το νέο Tiger 660 θα εξοπλίζεται με γκάζι ride by wire, traction control με δυνατότητα απενεργοποίησης, δύο Riding mode (Road & Rain) ενώ ο έλεγχος των συστημάτων θα γίνεται μέσω μιας έγχρωμης οθόνης TFT η οποία θα μπορεί να συνδέεται μέσω Bluetooth με το smart phone.

Advertisement

Το σύστημα πέδησης είναι της Nissin και αποτελείται από δύο δισκόφρενα διαμέτρου 310χλστ για μπροστά που συνδυάζονται με δαγκάνες δύο εμβόλων και έναν δίσκο 255 χλστ για πίσω με μονοέμβολη δαγκάνα, ενώ διαθέτει και δικάναλο ABS της Triumph.

Η απόληξη της εξάτμισης βρίσκεται χαμηλά επιτρέποντας έτσι την τοποθέτηση πλαϊνών βαλιτσών ενώ το ύψος της σέλας στη θέση του οδηγού κυμαίνεται στα 835 χλστ.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά το βάρος της μοτοσυκλέτας, αυτό ανακοινώνεται στα 206 κιλά! 

Το ρεζερβουάρ είναι 17,2 λίτρων και η κατανάλωση του κατά τα λεγόμενα της Triumph είναι 4,5 λίτρα!

Οι τροχοί είναι 17 ιντσών με ελαστικά tubeless Μichelin Road 5 διαστάσεων 120/70 μπροστά και 180/55 πίσω.

Οι εκδόσεις είναι δυο μια απλή και μια τουριστική με τρεις χρωματικές επιλογές: μπλε με μαύρο (Lucerne Blue – Sapphire Black), κόκκινο με γκρι (Korosi Red – Graphite) και μαύρο με γκρι (Graphite – Black).

Το νέο Tiger 660 θα ειναι στην χώρα μας τον Φεβρουάριο και η τιμή του ειναι στα 9.290€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Αποκαλύπτεται στις 5 Οκτωβρίου το νέο Triumph Tiger Sport 660
Πρώτες φωτογραφίες από το ολοκαίνουργιο Triumph Tiger 1200
Δοκιμή: Triumph Tiger 900 Rally Pro (+Video)