Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Suzuki πάει στην… πρέσα τις αγωνιστικές GSX-RR (+video)

Ελλάδα 3:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Suzuki πάει στην… πρέσα τις αγωνιστικές GSX-RR (+video)

NEWSMOTO

Η Suzuki πάει στην… πρέσα τις αγωνιστικές GSX-RR (+video)

NEWSMOTO

Η Suzuki θα καταστρέψει τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες MotoGP το επόμενο διάστημα για οικονομικούς λόγους.

Advertisement
Advertisement

Στον τελευταίο αγώνα MotoGP της χρονιάς στη Βαλένθια πριν από μερικές εβδομάδες τα συναισθήματα ήταν έντονα στο γκαράζ της Suzuki. Το εργοστάσιο του Hamamatsu είχε αποφασίσει να διακόψει το αγωνιστικό πρόγραμμα του MotoGP στο τέλος του 2022 και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας είχαν έναν λόγο να είναι στεναχωρημένοι.

Η νίκη του Alex Rins χάρισε μερικά χαμόγελα στους εμπλεκόμενους στην ομάδα και οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι, ωστόσο η πραγματικότητα ήταν σκληρή καθώς τέτοιες επιτυχίες δεν θα ξαναδούμε, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν στους ανθρώπους της Suzuki ήταν το τι θα γίνουν όλες αυτές οι μοτοσικλέτες και όλα αυτά τα εξαρτήματα των μοτοσικλετών. Ο Livio Suppo, αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας έδωσε την πιο αφοπλιστική και πιο ρεαλιστική απάντηση: θα καταστραφούν! Και αυτό για φορολογικούς λόγους…

Ο Suppo σχολίασε: «Δύο από αυτές τις μοτοσικλέτες θα καταλήξουν σε κάποιο Μουσείο, οι υπόλοιπες θα καταστραφούν, μαζί με τα εξαρτήματά τους. Όλοι οι Ιάπωνες κατασκευαστές το κάνουν αυτό για φορολογικούς λόγους. Σε αντίθετη περίπτωση θεωρούνται ενεργές οι μοτοσικλέτες και πληρώνουν φόρο. Από τη στιγμή που εν χρησιμοποιούνται επιλέγουν να τις καταστρέψουν».

Advertisement

Πάντως, ο Alex Rins μπορεί να αισθάνεται τυχερός καθώς μόλις το καλοκαίρι που μας πέρασε έφτασε στο σπίτι του η αγωνιστική GSX-RR του 2020 η οποία πλέον κοσμεί το σαλόνι του. Αν καταφέρει να πείσει τους Ιάπωνες να του δώσουν και τη μοτοσικλέτα με την οποία κέρδισε τον τελευταίο αγώνα της Βαλένθια το 2022, θα είναι πολύ τυχερός συλλέκτης.

Advertisement

Το αποχαιρετιστήριο βίντεο της Suzuki MotoGP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι ατζαμήδες του MotoGP (+video)
MotoGP: Το πρώτο βήμα προς τη βιωσιμότητα
MotoGP Test 2023: Εκπλήξεις και απογοητεύσεις

Advertisement