Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η πιο γρήγορη συναρμολόγηση κινητήρα (+video)

Ελλάδα 21:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πιο γρήγορη συναρμολόγηση κινητήρα (+video)

NEWSMOTO

Η πιο γρήγορη συναρμολόγηση κινητήρα (+video)

NEWSMOTO

Στο εργοστάσιο της Metro Motorcycles μπορούν να υπερηφανεύονται για τους πιο γρήγορους μηχανικούς του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Πολλές φορές έχουν κυκλοφορήσει βίντεο στο διαδίκτυο που μας παρουσιάζουν μια γραμμή παραγωγής από εργοστάσια κατασκευής και συναρμολόγησης μοτοσικλετών στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα μας δείχνουν την προσεκτική δουλειά με έμφαση στη λεπτομέρεια που γίνεται και τις ρομποτικές τεχνικές που έχουν εισαχθεί στον κόσμο των δύο τροχών.

Στην Ινδία όμως και συγκεκριμένα στη γραμμή παραγωγής της Metro Motorcycles, τα πράγματα γίνονται με τις πιο απλές μεθόδους συναρμολόγησης της μηχανολογίας. Στο βίντεο εμφανίζονται διάφοροι μηχανικοί οι οποίοι έχουν αναλάβει τη συναρμολόγηση ενός συγκεκριμένου κινητήρα 70 κ.εκ. Παρά το γεγονός ότι τα εξαρτήματα βρίσκονται όλα στη θέση τους, έτοιμα προς χρήση, παραμένει εντυπωσιακός ο τρόπος και κυρίως η ταχύτητα με την οποία δουλεύουν.

Advertisement
Advertisement

Σε λιγότερο από 10 λεπτά ένας κινητήρας είναι έτοιμος προς χρήση, συναρμολογημένος και δοκιμασμένος. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι βασικά, όχι αυτοματοποιημένα, αλλά σωστά δομημένα προκειμένου να δημιουργείται μια γρήγορη σειρά εργασιών. Ο κινητήρας όταν συναρμολογηθεί δοκιμάζεται σε ένα… όχι και τόσο προηγμένο πάγκο δοκιμών και το μοναδικό πράγμα που ελέγχεται παραδόξως είναι το τέντωμα της καδένας.

Η ταχύτητα παραγωγής ενός τέτοιου κινητήρα είναι εντυπωσιακή, αλλά μπορεί να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι κάθε χρόνο στην Ινδία πωλούνται περίπου 15 εκατομμύρια μοτοσικλέτες! Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ένας τέτοιο κινητήρας πωλείται κοντά στα 80 ευρώ στην ασιατική αγορά και τοποθετείται σε πολλά μοντέλα, κυρίως παπιά και μικρές μοτοσικλέτες.

Advertisement

Δείτε το βίντεο συναρμολόγησης της Metro Motorcycles.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο είναι το φτηνότερο και ποιο το ακριβότερο μοντέλο της Honda
Με αυτήν τη μοτοσικλέτα θα κερδίσεις το Dakar (+video)
SYM Roadtrip: Η συνήθεια που έγινε θεσμός