Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Michelin έτοιμη για τις μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες της Aragon

Ελλάδα 10:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Michelin έτοιμη για τις μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες της Aragon

NEWSMOTO

Η Michelin έτοιμη για τις μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες της Aragon

NEWSMOTO

Μετά από ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο μετά το Βρετανικό Grand Prix, η ομάδα της Michelin Motorsport και οι υπόλοιπες ομάδες του MotoGP ™ κατευθύνονται προς την επαρχία Teruel, στην Ισπανία, για τον 13ο αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος 2021, το Gran Premio TISSOT de Aragon στο Motorland Aragon.

Advertisement
Advertisement

Αριστερόστροφη με μήκος 5.077χλμ.  και ιδιαίτερη τεχνική της σχεδίαση, η πίστα περιλαμβάνει 10 αριστερές και 7 δεξιές στροφές μαζί με μεγάλη ευθεία μήκους 968 χλμ., με ένα συνδυασμό γρήγορων στροφών και σφιχτών φουρκετών. Για το λόγο αυτό,  τα μπροστινά ελαστικά MICHELIN Power Slicks έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται σε τέτοιες  απαιτήσεις  και να τονώσουν την αυτοπεποίθηση των αναβατών, λόγω των πολλών και διαφορετικών στροφών της πίστας.  Για να συμπληρώσουν τα μπροστινά ελαστικά, τα πίσω ελαστικά έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, καθώς και την απαραίτητη  δύναμη που χρειάζεται η μοτοσυκλέτα να περάσει στην άσφαλτο, για πιο σταθερά και γρήγορα γυρολόγια. 

Μέρος της αυτόνομης κοινότητας Aragón, η επαρχία Teruel είναι γνωστή για τις αντίξοες κλιματικές της συνθήκες,  με σημαντικές μεταβολές στη θερμοκρασία σε καθημερινή βάση, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λόγω της ανοιχτής τοποθεσίας της, είναι πιθανόν οι θερμοκρασίες τα πρωινά να είναι χαμηλές. Συνεπώς οι αναβάτες έχουν ανάγκη από μια γκάμα ελαστικών, ώστε να μπορέσουν να πιέσουν τα όρια τους σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Με βάση όλες αυτές τις παραμέτρους, για τον αγώνα έχουν επιλεγεί τα ελαστικά MICHELIN Power Slick που είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας.

 Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης. Τα ίδια μείγματα γομών έχουν χρησιμοποιηθεί ακριβώς και στα πίσω ελαστικά με τη διαφορά ότι αυτά είναι ασύμμετρης σχεδίασης και φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος για να ανταπεξέλθουν στην επιπλέον πίεση λόγω του αυξημένου αριθμού στροφών ή γωνιών. Λόγω της τοποθεσίας, είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής, συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς. Τα μπροστινά ελαστικά θα είναι συμμετρικά, ενώ τα πίσω θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας.

Advertisement
Advertisement

Σχολιάζοντας τον αγώνα του Σαββατοκύριακου στο Aragon, ο Piero Taramasso, Michelin Motorsport Two-Wheel Manager, δήλωσε: «Πέρυσι στο Aragón μερικές από τις ελεύθερες δοκιμές καθυστέρησαν λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Η θερμοκρασία της ασφάλτου ήταν κάτω από τους 10 ° C το πρωί της Παρασκευής. Ελπίζω ότι οι συνθήκες θα είναι καλύτερες φέτος, καθώς αυτή τη φορά ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το καθορισμένο. Η Aragon είναι μια πολύ απαιτητική πίστα και αποτελεί πρόσκληση για τους σχεδιαστές ελαστικών μας, επειδή περιλαμβάνει ένα μείγμα στροφών, από αργές και σφιχτές έως γρήγορες και με ροή, και δύο ευθείες που απαιτούν πολύ υψηλές ταχύτητες από μια μοτοσυκλέτα MotoGP. Όλοι αυτοί οι παράγοντες πιέζουν πολύ τα ελαστικά και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι προσφέρουμε τις συνηθισμένες επιδόσεις υψηλού επιπέδου σε όλους τους αναβάτες και τις ομάδες».

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών, με τα FP3 και FP4 να έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο πριν από τα προκριματικά 1 και 2. Τα φώτα της εκκίνησης για τον αγώνα Gran Premio Michelin® de Aragon των 23 γύρων θα σβήσουν  στις 14 :00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα Michelin Power Slicks ζέσταναν το κρύο Silverstone
Η Michelin στο σπίτι του Βρετανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού
Νέο ρεκόρ της Michelin στην πίστα του Sachsenring