Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Harley Davidson κλείνει το εργοστάσιο στην Ινδία

Ελλάδα 22:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Harley Davidson κλείνει το εργοστάσιο στην Ινδία

NEWSMOTO

Η Harley Davidson κλείνει το εργοστάσιο στην Ινδία

NEWSMOTO

Η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής δικύκλων πάλευε να ανταπεξέλθει έναντι των υψηλών δασμών και φόρων.

Advertisement
Advertisement

Λουκέτο στο εργοστάσιο της στην Ινδία, βάζει η αμερικανική βιομηχανία Harley-Davidson, που κατασκευάζει μοτοσικλέτες. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της Bawal στη βόρεια Ινδία και θα μειώσει σημαντικά το μέγεθος του γραφείου πωλήσεών της στο Gurgaon, κοντά στο Δελχί.

Oι επίσημοι αντιπρόσωποι θα εξυπηρετούν τους πελάτες μέχρι το τέλος των συμβολαίων τους ενώ η εταιρεία διερευνά τρόπους να συνεχίσει να πουλάει τις εμβληματικές μοτοσυκλέτες της στη χώρα.

Advertisement
Advertisement

Η Ινδία είναι η μεγαλύτερη αγορά μοτοσικλετών και σκούτερ στον κόσμο, με περισσότερα από 17 εκατομμύρια πωλήσεις το 2019, σύμφωνα με την Εταιρεία Ινδικών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Τα δίτροχα είναι μακράν το πιο δημοφιλές μέσο μεταφοράς στη χώρα.

Όταν η Harley-Davidson εισήλθε στην Ινδία το 2010, ήταν η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη δίτροχη αγορά στον κόσμο πίσω από την Κίνα. Ωστόσο, οι 33 έμποροι της έχουν πουλήσει συλλογικά μόλις 25.000 μοτοσικλέτες από τότε, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η επιχείρησή πάλευε με υψηλούς δασμούς και φόρους επί των πωλήσεων, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα επικριθεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump. Τα νέα για την υποχώρηση της εταιρείας θα αποτελέσουν πλήγμα για τις ελπίδες του πρωθυπουργού Narendra Modi για προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων και διεύρυνση της κατασκευαστικής βάσης της Ινδίας.

Advertisement

Πάντως και οι Ford και General Motors έχουν επίσης μειώσει κατά πολύ τις δραστηριότητές τους στην Ινδία τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Περιφέρεια Αττικής: 15 προτάσεις-σοκ για διπλώματα και μεταβιβάσεις

Ρεκόρ σημειώνουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Τέλος οι κομπίνες στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα!

Advertisement