Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Ducati πρωταθλήτρια στο MotoGP για 2η συνεχή χρονιά

Ελλάδα 16:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ducati πρωταθλήτρια στο MotoGP για 2η συνεχή χρονιά

NEWSMOTO

Η Ducati πρωταθλήτρια στο MotoGP για 2η συνεχή χρονιά

NEWSMOTO

Η Ducati αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στους Κατασκευαστές στο MotoGP, μετά την πρώτη θέση του Pecco Bagnaia και την τρίτη του Jack Miller, στον αγώνα στο Algarve της Πορτογαλίας.

Advertisement
Advertisement

Τρίτος τίτλος κατασκευαστών για τη μάρκα από το Borgo Panigale, δεύτερος συνεχόμενος.

Η Ducati Lenovo Team προηγείται και στο Πρωτάθλημα Ομάδων στο MotoGP, έναν αγώνα πριν το τέλος της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Η Ducati κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών MotoGP για δεύτερη συνεχή χρονιά, με έναν αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Είναι ο τρίτος τίτλος για τον κατασκευαστή από το Borgo Panigale, που επανέλαβε την περσινή επιτυχία, 13 χρόνια μετά τον πρώτο. 

Η Ducati «κλείδωσε» τον εφετινό τίτλο με την πρώτη θέση του Francesco – Pecco – Bagnaia στο Grand Prix Brembo of Algarve στην Πορτογαλία, στην πίστα του Πορτιμάο. Ο Ιταλός αναβάτης έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα, εκκινώντας από την pole position και περνώντας πρώτος τη γραμμή τερματισμού. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Αυστραλός Jack Miller, με τη δεύτερη Ducati Desmosedici GP 21. Οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati Lenovo Team ήταν οι βασικοί συντελεστές της εφετινής επιτυχίας της μάρκας, συνεισφέροντας 142 και 63 βαθμούς αντίστοιχα. Δίπλα τους, ο Johann Zarco (Καλύτερος Ανεξάρτητος Αναβάτης της Χρονιάς) και ο Jorge Martín της Pramac Racing Team (Καλύτερη Ανεξάρτητη Ομάδα του 2021) πρόσθεσαν 86 και 25 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ ακόμα 16 προήλθαν από τον πολλά υποσχόμενο Enea Bastianini, της Avintia Esponsorama Racing.

Advertisement

Για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος απομένει το Gran Premio de la Comunitat Valenciana, στη Βαλένθια της Ισπανίας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο στόχος για τους δύο αναβάτες της Ducati είναι να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους βαθμούς, ώστε η Ducati Lenovo Team, η οποία αυτή τη στιγμή προηγείται στη βαθμολογία με 28 βαθμούς διαφορά από τους διώκτες της, να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο στις ομάδες. 

Advertisement

Με την επιτυχία του στην Πορτογαλία, ο Pecco Bagnaia εξασφάλισε τη 2η θέση του πρωταθλήματος αναβατών ενώ ο Jack Miller παραμένει στην 4η. 

Σχολιάζοντας την κατάκτηση του τίτλου στους κατασκευαστές, ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati Motor Holding, δήλωσε: «Η καλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο είναι Made in Italy. Η Ducati Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κατασκευαστών του MotoGP για δεύτερη συνεχή χρονιά, κάτι που μας κάνει πολύ περήφανους. Για ακόμα μία χρονιά, μηχανικοί και αναβάτες συνεργάστηκαν άψογα, η Desmosedici GP αποδείχθηκε πολύ ανταγωνιστική, χαρίζοντας θέσεις στο βάθρο σε 5 από τους 6 αναβάτες που την προτίμησαν για το 2021. Συνολικά έξι νίκες, 21 παρουσίες στο βάθρο, με ένα αγώνα να απομένει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!»

Advertisement

Από την πλευρά του, ο Luigi Dall’Igna, Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse, πρόσθεσε: «Μεγάλη ικανοποίηση η back-to-back κατάκτηση του τίτλου, ευχαριστώ όλους στην ομάδα! Είμαστε λίγο στενοχωρημένοι που δεν κατακτήσαμε και τον τίτλο στους αναβάτες – ήταν στις δυνατότητές μας. Για άλλη μια φορά ο Pecco έκανε τέλειο αγώνα, χωρίς το παραμικρό λάθος ολόκληρο το Σαββατοκύριακο! Φανταστική σεζόν, σπουδαίος αναβάτης, συγχαρητήρια και σε εκείνον και στον Jack (Miller), χαρήκαμε όλοι που τον ξαναείδαμε στο βάθρο!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Οδηγούμε τη νέα Ducati Multistrada V2 S στην Τοσκάνη (+video)
Ducati Multistrada V4 Pikes Peak 2022
Η Ducati αποκλειστικός κατασκευαστής των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών του MotoE