Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Οι διανομές περνάνε σε άλλο επίπεδο με αυτό το scooter (+video)

Ελλάδα 15:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι διανομές περνάνε σε άλλο επίπεδο με αυτό το scooter (+video)

NEWSMOTO

Οι διανομές περνάνε σε άλλο επίπεδο με αυτό το scooter (+video)

NEWSMOTO

Η Qargos βάζει τέλος στο θέαμα με τα ατελείωτα κουτιά στο πίσω μέρος των επαγγελματικών δικύκλων.

Advertisement
Advertisement

Οι μεγάλες πόλεις όλης της Ευρώπης έχουν γεμίσει με μικρά επαγγελματικά δίκυκλα τα οποία φέρουν στο πίσω μέρους τους τα χαρακτηριστικά κουτιά – υφασμάτινα ή πλαστικά – βαμμένα στα χρώματα της κάθε εταιρείας διανομής. Αυτή τη συνηθισμένη εικόνα έρχεται να ανατρέψει η startup εταιρεία Qargos η οποία παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό της scooter με ενσωματωμένο χώρο αποσκευών για επαγγελματική χρήση.

Η Qargos προσάρμοσε το δίκυκλο της με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσει στο κεντρικό τμήμα του έναν κλειστό χώρο που παίζει το ρόλο του κουτιού μεταφορών που έχουμε συνηθίσει. Ο αναβάτης κάθετε ακριβώς πίσω από το «κουτί» και το τιμόνι είναι πάνω από αυτό και συνδέεται με ένα απλό σύστημα διεύθυνσης με το πιρούνι. Το scooter είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 6 kW (8 ίπποι) και μια αρκετά μεγάλη μπαταρία λιθίου 6,1 kWh που χαρίζει αυτονομία 150 χιλιομέτρων στο δίκυκλο.

Advertisement
Advertisement

Το βάρος του είναι στα 145 κιλά και είναι σε θέση να μεταφέρει 120 κιλά φορτίο στον χώρο των 225 λίτρων του ενσωματωμένου κουτιού. Η φόρτισης της μπαταρίας γίνεται μόνο μέσω οικιακής πρίζας, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 85 χλμ./ώρα. Στον τομέα του εξοπλισμού, το Qargos διαθέτει σύστημα συνδεσιμότητας με ειδική εφαρμογή για παρακολούθηση του scooter σε πραγματικό χρόνο και σύστημα προειδοποίησης επικείμενης σύγκρουσης.

Ένα αξιοπρόσεκτο στοιχείο του scooter είναι ότι την τεχνολογία της μπαταρίας και την αεροδυναμική του οχήματος έχει αναλάβει η γαλλική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας Dassault Systems. Όσο για τον χώρο αποθήκευσης, διαθέτει διαφανή πάνελ για να μπορεί ο αναβάτης να βρει άμεσα αυτό που χρειάζεται, ενώ είναι σε θέση με μία φόρτιση να ολοκληρώσει 70 δρομολόγια, αντίστοιχα με 35 δρομολόγια ενός κανονικού επαγγελματικού scooter.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα η Daytona G200 με τιμή-πρόκληση
Ιταλικό χέρι άγγιξε το μοντέρνο Velocifero Jump (+video)
Πότε περιμένουμε στην Ελλάδα την BMW CE-02 (+video)

Advertisement