Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Akrapovic στο πλευρό της Repsol Honda το 2023 (+video)

Ελλάδα 1:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Akrapovic στο πλευρό της Repsol Honda το 2023 (+video)

NEWSMOTO

Η Akrapovic στο πλευρό της Repsol Honda το 2023 (+video)

NEWSMOTO

Με σύμμαχο την Akrapovic ξεκινάει η αντεπίθεση της Repsol Honda το 2023.

Advertisement
Advertisement

Την Μαδρίτη και συγκεκριμένα το Repsol Campus επέλεξε η Honda να παρουσιάσει την εργοστασιακή ομάδα Repsol Honda στο MotoGP του 2023. Στην κεντρική σκηνή της παρουσίασης βρέθηκε η ολοκαίνουρια RC213V η οποία έχει αρκετά μεγάλες αλλαγές σε πολλά σημεία της, ενώ ο χρωματισμός περιέχει περισσότερο λευκό και λιγότερο τα παραδοσιακά χρώματα πορτοκαλί, κόκκινο, μαύρο.

Οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας για το 2023 είναι οι Marc Marquez και Joan Mir. Οι δύο Ισπανοί έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κατακτήσουν νίκες και τίτλους και σίγουρα ξέρουν τι πρέπει να γίνει για να φτάσουν στην κορυφή. Ο Marquez πλέον έχει επιστρέψει πλήρως από τον τραυματισμό του και στις δοκιμές της Sepang επιβεβαίωσε ότι είναι στο 100%, ενώ ο Mir προέρχεται από τη νικήτρια Suzuki και θα δώσει βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πράγματα που δεν μπορεί να κρύψει η νέα μοτοσικλέτα της Repsol Honda είναι το σύστημα εξάτμισης. Η Honda και το HRC αποφάσισε να εγκαταλείψει την SC Project και να μετακομίσει στην Akrapovic η οποία πλέον έχει την επιμέλεια του σχεδιασμού του συστήματος εξαγωγής. Η μοτοσικλέτα της παρουσίασης δεν είναι η τελική έκδοση του 2023, ωστόσο μπορούμε να παρατηρήσουμε το πιο λεπτό εμπρός μέρος της μοτοσικλέτας, ενώ η Honda χρησιμοποιεί τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα χαμηλά στα φέρινγκ τύπου duct.

Στη διάρκεια της παρουσίασης είχαμε και ένα σημαντικό νέο που ήρθε από τα χείλη του Διευθυντή του HRC Tetsuhiro Kuwata. Μετά την μέτρια απόδοση στις δοκιμές της Μαλαισίας και τη γενικότερη γκρίνια που επικράτησε στις τάξεις της ομάδας, ο ισχυρός άνδρας της Honda ανάφερε ότι ήδη το HRC έχει ένα νέο πακέτο εξαρτημάτων που θα έρθει στις δοκιμές της Πορτογαλίας για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν στην Sepang.

Advertisement

Δείτε όλη την παρουσίασης της Repsol Honda.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Test 3η ημέρα: Italian job
MotoGP: Το πρώτο shakedown στη Μαλαισία
Ποιες μοτοσικλέτες χρησιμοποιούν οι αναβάτες MotoGP για προπόνηση;