Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

H Fantic Motors επιστρέφει στην Ελλάδα

Ελλάδα 14:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Fantic Motors επιστρέφει στην Ελλάδα

NEWSMOTO

H Fantic Motors επιστρέφει στην Ελλάδα

NEWSMOTO

Το ιστορικό ιταλικό εργοστάσιο αναγεννήθηκε πρόσφατα και επιστρέφει στην Ελλάδα με μια σειρά από σύγχρονες μοτοσυκλέτες ρετρό σχεδίασης και χωμάτινες μοτοσυκλέτες enduro και race με την γκάμα να περιλαβάνει επίσης ηλεκτρικά ποδήλατα πόλεως.

Advertisement
Advertisement

 

Η επιστροφή της Fantic στην Ελλάδα πραγματοποιείται επίσημα με ένα street πάρτι γνωριμίας των μοντέλων της την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στις 18:00 στους The Real Intellectuals (Παλλάδος 9, Ψυρρή) που θα αποτελέσει και το πρώτο σημείο πώλησης για την εταιρία. Σύντομα το επίσημο δίκτυο της Fantic θα επεκταθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Η Fantic Motor δημιουργήθηκε στο Τρεβίζο της Ιταλίας το 1968. To 1969 παρουσίασε για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο, το Fantic Caballero, ένα Scrambler που επρόκειτο να γράψει τη δική του ιστορία. Το ιταλικό εργοστάσιο ειδικεύτηκε εξαρχής σε μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες στο motocross, στο endurο και στο Trial, όπου και κατέκτησε 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Το 2014 ιστορικό ιταλικό εργοστάσιο εξαγοράστηκε από έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο στη Βόρεια Ιταλία που επένδυσε σημαντικά κεφάλαια και προσέλαβε εξέχων ανθρώπινο δυναμικό από την Ιταλική βιομηχανία μοτοσυκλετών προκειμένου να αναβιώσει το θρύλο.

Advertisement

Χρησιμοποιώντας κορυφαίους σχεδιαστές, δημιούργησε μια σειρά Trail/Enduro και Motard με τετράχρονους κινητήρες από 50cc-250cc και κατακτά πρώτες θέσεις σε κατηγορίες του Ιταλικού πρωταθλήματος Enduro του 2017 και του 2018. Το 2018 η Fantic λανσάρει το πρώτο αναγεννημένο Caballero σε δύο εκδόσεις, Scrambler και Flat Track με 3 διαφορετικούς τετράχρονους κινητήρες, 125cc, 250cc και 450cc.

Advertisement

Τα μοντέλα αυτά απέσπασαν θερμές κριτικές από τον ειδικό τύπο με έμφαση στο εξαιρετικό πλαίσιο, τη λειτουργία του κινητήρα και τα κορυφαίας ποιότητας περιφερειακά που περιλαμβάνουν εξατμίσεις Arrow, τιμόνι Tommasselli, Grips Domino, φρένα Brembo, aluminum billet μαρσπιέ και τιμονόπλακες, injection Athena κλπ. Χαρακτηριστικά για το Caballero Flat Track γράφτηκε, πως είναι το πρώτο πραγματικό tracker παραγωγής του 21ου αιώνα (Sideburn Magazine) ενώ για το Scrambler, πως είναι τουλάχιστον 60 κιλά ελαφρύτερο από την επόμενη ελαφρύτερη μοτοσυκλέτα που φιλοδοξεί να αποκαλείται Scrambler (MotorCycle News). Επιπλέον η Fantic σήμερα, παράγει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλεως, enduro και race που έχουν κατακτήσει πληθώρα παγκόσμιων διακρίσεων.