Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αλλαξοπίστησε η Fantic

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλαξοπίστησε η Fantic

NEWSMOTO

Αλλαξοπίστησε η Fantic

NEWSMOTO

Η Fantic κάνει ένα αναπάντεχο άνοιγμα στις σπορ μοτοσικλέτες δρόμου με την Imola 125.

Advertisement
Advertisement

Η Fantic είναι γνωστή σε όλους κυρίως για τις μοτοσικλέτες εκτός δρόμου – motocross και enduro – και τα scrambler μοντέλα Caballero. Η Ιταλική μάρκα έχει μείνει πιστή όλα αυτά τα χρόνια στις μοτοσικλέτες αυτού του είδους έχοντας αποκτήσει υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία.

Ακόμα και όταν ενίσχυσε τη σχέση της με τη Yamaha και την Minarelli, η Fantic έμεινε πιστή στις παραδόσεις της. Η μοναδική χαραμάδα που έμεινε ανοιχτή προς την κατεύθυνση των σπορ μοτοσικλετών δρόμου ήταν η εμπλοκή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 έχοντας πίσω της τον θρυλικό Βαλεντίνο Ρόσι.

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται ότι ακόμα και αυτή η μικρή χαραμάδα που άνοιξε έκανε τους ανθρώπους της Fantic να γλυκαθούν. Στο Μιλάνο λοιπόν παρουσίασε την πρωτότυπη supersport μοτοσικλέτα Imola 125 η οποία έχει καρδιά από Yamaha και ηλεκτρονικά από MotoGP. Ο κινητήρας σε πρώτη φάση είναι μονοκύλινδρος 125 κ.εκ. προερχόμενος από τη Minarelli-Yamaha με απόδοση 15 ίππους.

Το εντυπωσιακό εδώ είναι ότι ο κινητήρας συνεργάζεται με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα όπως Traction Control με ευαισθησία στις κλίσεις και ABS Στροφής. Για αυτό ευθύνεται η ECU από R125 και η IMU μονάδα που επιτρέπει τον έλεγχο των συστημάτων.

Advertisement

Το πλαίσιο είναι μισό ατσάλινο και μισό αλουμινένιο, οι αναρτήσεις είναι της Ohlins και τα φρένα της Brembo. Η Fantic ξεκαθαρίζει ότι η Imola 125 είναι ένα concept για χρήση πίστας, αλλά δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να την δούμε και στην γκάμα της ιταλικής φίρμας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μεγαλώνει η οικογένεια των Caballero (+video)
Fantic και Minarelli παρουσιάζουν το πρώτο τους ηλεκτρικό scooter
Οι δέκα εκδόσεις του Fantic Caballero (+video)