Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Γοητεύει το bobber της Jawa (+video)

Ελλάδα 4:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γοητεύει το bobber της Jawa (+video)

NEWSMOTO

Γοητεύει το bobber της Jawa (+video)

NEWSMOTO

Η Jawa παρουσίασε μια πολύ εκλεπτυσμένη bobber διατηρώντας την αυθεντική αισθητική της πάλαι ποτέ τσεχικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικά χρόνια δημιουργήθηκε η Classic Legends η οποία ανάλαβε να αναβιώσει σημαντικές μάρκες του παρελθόντος κυρίως από την Ευρώπη όπως η BSA και η Norton. Η Jawa είναι μία από τις κλασικές μάρκες που πήρε κάτω από την ομπρέλα της η ινδική εταιρεία και πλέον έχουμε τα πρώτα δείγματα αυτής της αναβίωσης.

Έχοντας αντλήσει έμπνευση από την Triumph Bonneville, η Jawa δημιούργησε τη 42 Bobber, μια πανέμορφη μοτοσικλέτα η οποία φέρνει ξανά στο προσκήνιο την πρώην τσεχική μάρκα.

Η μοτοσικλέτα δεν είναι καινούρια καθώς την είχαμε δει σε πρωτότυπη μορφή το 2020 και ήταν βασισμένη στη θρυλική Perak. Το καινούριο μοντέλο του 2023 είναι πολύ εκλεπτυσμένο με σχεδιασμό που ξεχωρίζει χάρη στη μονή σέλα, τον εκτεθειμένο τροχό πίσω, το φαρδύ τιμόνι και το κλασικό ρεζερβουάρ τύπου σταγόνα.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος 334 κ.εκ. ακολουθώντας την παράδοση της Jawa στους κινητήρες, αποδίδοντας 30 ίππους και 32,5 Nm. Ο ψεκασμός είναι ηλεκτρονικός και βοηθάει στο να περνάει τις προδιαγραφές ρύπων Euro5, ενώ η εταιρεία έχει φροντίσει να τοποθετήσει διαγνωστικό σύστημα το οποίο είναι συμβατό και με την επόμενη γενιά προδιαγραφών.

Advertisement

Στον εξοπλισμό, η Jawa 42 Bobber διαθέτει LED προβολέα εμπρός, ψηφιακό όργανο πληροφοριών, USB θύρα φόρτισης και καθρέπτες στα άκρα του τιμονιού. Οι τροχοί είναι ακτινωτοί 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, ενώ οι αναρτήσεις και τα φρένα φροντίζουν για την άνεση και την ασφάλεια του αναβάτη. Λογικά, η μοτοσικλέτα θα κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες με την τιμή να κυμαίνεται κάτω από τις 3.000 ευρώ.

Βίντεο της Jawa 42 Bobber.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jawa: Ο ορισμός του κλασικού επιστρέφει
Για ποιο κλασικό BSA γράφτηκε τραγούδι (+video)
Αναγέννηση της ιστορικής BSA Gold Star