Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Γιορτή κλασικής μοτοσικλέτας στον Άλιμο (+video)

Ελλάδα 8:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιορτή κλασικής μοτοσικλέτας στον Άλιμο (+video)

NEWSMOTO

Γιορτή κλασικής μοτοσικλέτας στον Άλιμο (+video)

NEWSMOTO

Το Φθινόπωρο μπαίνει νοσταλγικά με μια μοναδική συνάντηση κλασικών μοτοσικλετών στον Άλιμο.

Advertisement
Advertisement

Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου και τον Νίκο Μαστοράκη διοργανώνουν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση κλασικών μοτοσικλετών.

Ο παραλιακός πεζόδρομος του Αλίμου αναμένεται να κατακλυστεί από σπάνια κλασικά μοντέλα μοτοσικλετών, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν με φόντο το αττικό παραλιακό μέτωπο. Περισσότερες από 100 κλασικές μοτοσικλέτες θα βρεθούν στο χώρο και μάλιστα ανάμεσά τους θα υπάρξουν μερικές πολύ σπάνιες που συναντάμε μόνο σε μεγάλα Μουσεία της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότερες από αυτές τις μοτοσικλέτας είναι ακόμα λειτουργικές και μάλιστα παίρνουν μέρος σε δοκιμασίες και απαιτητικές κλασικές διοργανώσεις. Αγώνες όπως το Classic Endurance των 1.000 χιλιομέτρων σε ορεινές διαδρομές ή μικρά ράλι και καθημερινές βόλτες είναι μέσα στο μενού των συγκεκριμένων μοντέλων τα οποία φυσικά δέχονται καθημερινά την φροντίδα των ιδιοκτητών τους.

Στην ξεχωριστή αυτή έκθεση, ξεδιπλώνεται ολόκληρη η ιστορία της μοτοσικλέτας στη χώρα μας, με αντιπροσωπευτικά μοντέλα των μεγαλύτερων εργοστασίων, από πασίγνωστες BMW μέχρι και Norton Commando. Ο Νίκος Μαστοράκης, λάτρης των κλασικών οχημάτων, σχολίασε: «Τις θαυμάζω, τις παραδέχομαι, τις φοβάμαι. Ενώ δεν θυμάμαι να έχω ανέβει ποτέ σοβαρά σε δίκυκλο που… κινείται, τόσο αυτές όσο και οι αναβάτες (easy riders), όπως τους είδαμε στις γνωστές αμερικάνικες ταινίες, μου προκαλούν δέος (αλλά χωρίς σοκ) και θαυμασμό για τη σχεδόν απίστευτη συμβίωση ανθρώπου-μηχανής, που δεν τη βλέπουμε σε άλλα μηχανοκίνητα».

Advertisement

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, εκτός από τις κλασικές μοτοσικλέτες οι επισκέπτες θα απολαύσουν δυνατή μουσική ροκ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βίντεο παρουσίασης του Alimos Classic Motorbike.

Advertisement

ALIMOS CLASSIC MOTORBIKE SUNDAY from Pete Williams on Vimeo.