Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Γίνεται να κάνεις το γύρο του κόσμου με ηλεκτρική μοτοσικλέτα; (+video)

Ελλάδα 22:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γίνεται να κάνεις το γύρο του κόσμου με ηλεκτρική μοτοσικλέτα; (+video)

NEWSMOTO

Γίνεται να κάνεις το γύρο του κόσμου με ηλεκτρική μοτοσικλέτα; (+video)

NEWSMOTO

«Τρελός» Γερμανός αναβάτης/youtuber επιχειρεί να κάνει τον γύρο του κόσμου με μια ηλεκτρική Zero SR/F.

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη στιγμή που η Zero Motorcycles παρουσίασε τη νέα γενιά μοτοσικλετών της SR αμέσως διάφοροι youtuber και social media geeks προσπάθησαν να κάνουν αυτό που οι περισσότεροι ήθελαν να ανακαλύψουν. Να ταξιδέψουν δηλαδή με ηλεκτρική μοτοσικλέτα όσο πιο μακριά μπορούσαν. Έχουμε δει πολλούς να κάνουν το γύρο της Αγγλίας ή το γύρο της Καλιφόρνια, αλλά ποτέ δεν είχαμε δει να επιχειρεί κανείς τον γύρο του κόσμου!

Ο youtuber, Marc Travels με έδρα το Βερολίνο αποφάσισε λοιπόν να κάνει τον γύρο του κόσμου με μια Zero SR/F. Το εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο, κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Γερμανός αναβάτης, ωστόσο με αρκετό διαθέσιμο χρόνο, πολλές ώρες φόρτισης και υπομονής ίσως το καταφέρει. Ο πρώτος προορισμός είναι η Βρετανία και η Ιρλανδία και στη συνέχεια το ταξίδι θα μεταφερθεί στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Ο Travels έχει πάρει μόνο τα απαραίτητα μαζί του, συμπεριλαμβανομένου ενός ταχυφορτιστή, ενώ στόχος του είναι να αποδείξει ότι οποιαδήποτε μοτοσικλέτα μπορεί να σε ταξιδέψει στην άκρη του κόσμου αρκεί να έχεις διάθεση, χρόνο και χρήματα. Πριν από έναν χρόνο παρακολουθήσαμε μέσω του ντοκυμαντέρ Long Way Up της Apple TV τους Ewan McGregor και Charlie Bourman να διασχίζουν την Λατινική Αμερική με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και πραγματικά δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ, καθώς τα δίκτυα φόρτισης εκείνη την εποχή και σε εκείνες τις χώρες ήταν περιορισμένα. Το task λοιπόν είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τον Travels.

Η Zero SR/F είναι η γυμνή ηλεκτρική μοτοσικλέτα της αμερικανικής μάρκας. Είναι εξοπλισμένη με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων και 190 Nm ροπής που προσφέρει εκρηκτικές επιταχύνσεις και τελική τραχύτητα κοντά στα 200 χλμ/ώρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 17,3 kWh και είναι σε θέση να χαρίσει αυτονομία της τάξης των 200 χιλιομέτρων σε μεικτές συνθήκες οδήγησης. Δυνατό σημείο της μοτοσικλέτας είναι το σύστημα φόρτισης το οποίο με τη βοήθεια ενσωματωμένου ταχυφορτιστή οι χρόνοι φόρτισης περιορίζονται από 1 με 2 ώρες.

Advertisement

Το πρώτο βίντεο προετοιμασίας για τον γύρο του κόσμου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φρεσκάρισμα για τα Zero SR/F και SR/S του 2023
Έφτασε η νέα ηλεκτρική adventure της Zero – πόσο κοστίζει; (+video)
Η Zero motorcycles στην Ελλάδα