Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Γεμάτη καινοτομίες η νέα ηλεκτρική Buell (+video)

Ελλάδα 20:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεμάτη καινοτομίες η νέα ηλεκτρική Buell (+video)

NEWSMOTO

Γεμάτη καινοτομίες η νέα ηλεκτρική Buell (+video)

NEWSMOTO

Ο Έρικ Μπιούλ επιστρέφει με το δυναμικό και άκρως καινοτόμο ηλεκτρικό Fuell Fllow.

Advertisement
Advertisement

Η Buell είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση κατασκευαστή μοτοσικλετών. Η αμερικανική μάρκα έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα, με συνεργασίες που απέτυχαν (Harley Davidson), οικονομικά προβλήματα, αποτυχημένες προσπάθειες παραγωγής και πολλά ακόμα που ανάγκασαν τον ιδρυτή της Έρικ Μπιούλ πριν από μερικά χρόνια να βάλει λουκέτο.

Το 2022 ωστόσο υπήρξε ενεργοποίηση ξανά της Buell με κάποια νέα μοντέλα. Ανάμεσά τους ήταν το πρωτότυπο ηλεκτρικό Fuell Fllow το οποίος πλέον παίρνει σάρκα και οστά. Ο ίδιος ο Μπιούελ αναφέρει ότι το νέο αυτό ηλεκτρικό δίκυκλο είναι πρωτοποριακό με πολλά στοιχεία που δείχνουν το δρόμο της τεχνολογίας σε αυτήν την κατηγορία μοτοσικλετών.

Advertisement
Advertisement

Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της Fuell Fllow είναι η τεχνολογία φόρτισης. Η Buell δίνει τη δυνατότητα φόρτισης της μοτοσικλέτας σε DC ταχυφορτιστές κάτι που σημαίνει ότι ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας (10 kWh) απαιτεί μόλις τα 15 λεπτά για το 90%. Ακόμα ένα στοιχείο είναι το ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης που περιλαμβάνει η μοτοσικλέτα.

Στο παραδοσιακό σημείο που βρίσκεται το ρεζερβουάρ υπάρχει ένας χώρος αποθήκευσης 50 λίτρων ικανός να φιλοξενήσει ένα full face κράνος. Όσο για τις επιδόσεις, τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για έναν πολύ ισχυρό ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 750 Nm ροπής, ενώ θα διαθέτει αρκετή τεχνολογία τόσο στα συστήματα οδήγησης όσο και στη συνδεσιμότητα.

Advertisement

Οι παραγγελίες για το Buell Fuell Fllow έχουν ξεκινήσει με την τιμή στην Αμερική να έχει οριστεί στις 9.000 ευρώ, ωστόσο είναι άγνωστος ο χρόνος παράδοσης των πρώτων μοτοσικλετών.

Advertisement

Δείτε τον Έρικ Μπιούελ να εξηγεί τα συστήματα της νέας μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Buell επιστρέφει ..χωρίς τον ιδρυτή της!
Το νέο infotainment της Harley Davidson μόνο καφέ δεν φτιάχνει (+video)
Απίστευτο το πόσα λογότυπα υπάρχουν σε μια Harley Davidson (+video)

Advertisement