Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Επόμενη αναβίωση της Honda θα είναι το GB750

Ελλάδα 4:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επόμενη αναβίωση της Honda θα είναι το GB750

NEWSMOTO

Επόμενη αναβίωση της Honda θα είναι το GB750

NEWSMOTO

Η Honda σκέφτεται να επαναφέρει στη ζωή ένα θρυλικό της μοντέλο από τη δεκαετία του 1980.

Advertisement
Advertisement

Η Honda έχει πάρει σβάρνα τα παλιότερα μοντέλα της και το ένα μετά το άλλο τα επαναφέρει στη ζωή. Το είδαμε με το Africa πριν μερικά χρόνια, το Hornet φέτος, το Transalp και πιο πρόσφατα το scrambler CL500.

Όλοι πλέον ψάχνουν το επόμενο μοντέλο που θα αναβιώσει η Honda και πολλοί είναι εκείνοι που στοιχηματίζουν πως θα είναι το GB750. Η GB έχει μια ιδιαίτερη ιστορία η οποία προσδιορίζεται χρονικά στο 1985. Εκείνη τη χρονιά η ιαπωνική μάρκα αποφάσισε να δημιουργήσει μια cafe racer μοτοσικλέτα εμπνευσμένη από τα βρετανικά μοντέλα της δεκαετίας του 1950. Τα αρχικά άλλωστε GB σημαίνουν Great Britain.

Advertisement
Advertisement

Εκείνη η μοτοσικλέτα έβγαινε σε έκδοση με κινητήρα 400 και 500 κ.εκ. και ξεχώριζε από την καλή της οδηγική συμπεριφορά και την όμορφη εμφάνιση. Δεν αποκλείεται λοιπόν η επόμενη μοτοσικλέτα της Honda να είναι εμπνευσμένη από τη σειρά GB βασισμένη στον καινούριο κινητήρα 755 κ.εκ. που συναντάμε στα Transalp και Hornet. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη στην Ιαπωνία η Honda προσφέρει την GB350 στην εγχώρια αγορά.

Ο ερχομός του GB750 θα ολοκληρώσει μια γκάμα από μεσαία μοντέλα της Honda σε όλες τις κατηγορίες. Το CL500 στα scrambler, το Hornet στα naked, το Transalp στα On-Off, το Rebel 500 στα cruiser και το επερχόμενο GB750 στα cafe racer. Μέσα στο 2023 αναμένουμε νεότερα για το νέο «χτύπημα» της Honda.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η ελκυστική τιμή του νέου Honda Hornet (+video)
Το θρυλικό Honda Dax επιστρέφει. Ποια είναι η τιμή του; (+video)
Ονειρεμένο Bol d’Or ετοιμάζει η Honda

Advertisement