Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Επίσημη παρουσίαση της Ducati V21L (+video)

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη παρουσίαση της Ducati V21L (+video)

NEWSMOTO

Επίσημη παρουσίαση της Ducati V21L (+video)

NEWSMOTO

Η Ducati παρουσίασε επίσημα την αγωνιστική ηλεκτρική μοτοσικλέτα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoE.

Advertisement
Advertisement

Το 2023 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τον θεσμό ηλεκτρικών μοτοσικλετών MotoE. Το πρωτάθλημα αναβαθμίζεται πολύ φέτος σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στον προμηθευτή μοτοσικλετών με την Ducati να αναλαμβάνει την αποκλειστική προμήθεια αγωνιστικών ηλεκτρικών πρωτότυπων του θεσμού.

Στην πίστα της Valellunga, κοντά στη Ρώμη, παρουσιάστηκε η νέα μοτοσικλέτα παρουσία του CEO της Ducati, Claudio Domenicali και του CEO της Dorna (MotoGP), Carmelo Ezpeleta. Πρόκειται για μια μοτοσικλέτα η οποία εξελίχθηκε από το αγωνιστικό τμήμα Ducati Corse και αποδίδει 150 ίππους και 140 Nm από τον ηλεκτροκινητήρα με τελική ταχύτητα που φτάνει τα 275 χλμ./ώρα. Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο της μοτοσικλέτας είναι το βάρος της το οποίο βρίσκεται στα 225 κιλά, 12 κιλά ελαφρύτερη από το ελάχιστο όριο που έχει ορίσει η Dorna.

Advertisement
Advertisement

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE ξεκινάει τον Μάιο στην πίστα Le Mans της Γαλλίας και θα ακολουθήσει το πρόγραμμα του MotoGP στους ευρωπαϊκούς γύρους μέχρι τον Σεπτέμβριο στο Misano της Ιταλίας. Το 2023 θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα 18 αναβάτες, ανάμεσά τους οι έμπειροι Alex De Angelis και Chaz Davies, οι οποίοι συνέβαλαν και στην εξέλιξη της V21L.

Καινούριο θα είναι και το πρόγραμμα των αγώνων του τριημέρου καθώς την Παρασκευή θα έχουμε ελεύθερες δοκιμές και κατατακτήριες και το Σάββατο θα έχουμε δύο αγώνες. Έναν πριν τις κατατακτήριες και έναν μετά τον Sprint Race του MotoGP. Θυμίζουμε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP αρχίζει το προσεχές τριήμερο 24-26 Μαρτίου στην πίστα Portimao.

Advertisement

Βίντεο της  V21L στην πίστα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ducati-Lamborghini: Η απόλυτη ιταλική εμπειρία
Η Ducati Scrambler εγκαινιάζει την Finitura e Delibera Estetica
Πέντε πρωτεύουσες υποδέχονται την Ducati Diavel V4