Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ένεση lifestyle από την Yamaha (+video)

Ελλάδα 20:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένεση lifestyle από την Yamaha (+video)

NEWSMOTO

Ένεση lifestyle από την Yamaha (+video)

NEWSMOTO

H Yamaha παρουσίασε δύο νέα ηλεκτρικά ποδήλατα επεκτείνοντας την γκάμα των e-bikes της.

Advertisement
Advertisement

Το πρόγραμμα Switch On που είχε αναπτύξει και παρουσιάσει η Yamaha στις αρχές του 2022 φαίνεται πως δεν ήταν απλά μια ακόμα υπόσχεση, αλλά παίρνει σάρκα και οστά. Η ιαπωνική μάρκα έχει πάρει πολύ σοβαρά την είσοδο της ηλεκτροκίνησης στις μικρομετακινήσεις παρουσιάζοντας σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων και scooter πάνω σε αυτήν τη φιλοσοφία.

Το επόμενο βήμα της Yamaha μετά το NEO’s, το E01 και τα e-bikes είναι το Booster. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο πόλης το οποίο έρχεται να προσθέσει πρακτικότητα και στυλ στις μετακινήσεις του σύγχρονου πολίτη δημιουργώντας παράλληλα ένα μοναδικό lifestyle. Το Booster σχεδιάστηκε σε δύο εκδόσεις, την Easy και την S-pedelec με τη διαφορά τους ουσιαστικά να είναι μόνο στην απόδοση του ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το Booster είναι ένα μοδάτο ποδήλατο σχεδιασμένο για να προσελκύσει νέους που θέλουν να ξεχωρίζουν στο δρόμο. Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο με τα «νεύρα» να είναι ορατά και οι τροχοί είναι ακτινωτοί 20 ιντσών. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη μείωση του βάρους τόσο από το πλαίσιο όσο και από τον ελαφρύ ηλεκτροκινητήρα, ενώ η ανάρτηση εμπρός και η ρυθμιζόμενη σέλα προσφέρουν άνεση και καλή εργονομία.

Ο κινητήρας στην περίπτωση του Booster Easy είναι ο PW S2 ο οποίος αποδίδει 72 Nm ροπής και χαρίζει τελική ταχύτητα 25 χλμ./ώρα στο ποδήλατο. Από την άλλη, το S-pedelec επιτρέπει από τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα την ανάπτυξη ταχύτητας 45 χλμ./ώρα, κάτι που σημαίνει ότι απαιτεί δίπλωμα μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας για να οδηγηθεί, σε αντίθεση με το Easy που δεν απαιτεί δίπλωμα οδήγησης.

Advertisement

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 630 Wh και χαρίζει αυτονομία 60-120 χιλιόμετρα στην έκδοση Easy και 50-110 χιλιόμετρα στην έκδοση S-pedelec. Τα δύο στιλάτα ποδήλατα της Yamaha διαθέτουν οθόνη πληροφοριών η οποία στην περίπτωση του S-Pedelec είναι TFT 2,8 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας που ανεβάζει την εμπειρία χρήσης.

Advertisement

Η νέα σειρά Booster της Yamaha θα είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι του 2023.

Δείτε το νέο Yamaha Booster.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Yamaha βάζει τρίποντο με την «επίσημη αγαπημένη» (+video)
Νέος χρωματισμός και δύο μπαταρίες για το Yamaha Neo’s 2023 (+video)
Η Yamaha εισάγει φέρινγκ από ανακυκλώσιμα υλικά