Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έφτασε το Honda SH 150i

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έφτασε το Honda SH 150i

NEWSMOTO

Έφτασε το Honda SH 150i

NEWSMOTO

Μέλος της δημοφιλούς οικογένειας SH, ιδρυτής της οποίας είναι το SH50 που κυκλοφόρησε το 1984, το τετράχρονο SH150 έφτασε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2001.

Advertisement
Advertisement

Έκτοτε έχει καταφέρει, αθόρυβα αλλά σταθερά, να φέρει σε πέρας την αποστολή του προσφέροντας απολαυστικές και απροβλημάτιστες μετακινήσεις με στυλ, και να εξελιχθεί σε ένα από τα αγαπημένα scooter της γηραιάς ηπείρου.

Εκείνο το πρώτο scooter έφερε μαζί του τη συνταγή της επιτυχίας: έναν οικονομικό όσο και ζωηρό κινητήρα, κατάλληλο για χρήση στην πόλη και τον αυτοκινητόδρομο, σε συνδυασμό με μία ευέλικτη και αξιόπιστη συμπεριφορά χάρη στη σταθερότητα που εξασφαλίζουν οι τροχοί των 16 ιντσών. Και όλα αυτά με ένα κομψό, premium στυλ.

Διαθέτοντας σύστημα ψεκασμού PGM-FI από το 05YM, τα τελευταία 14 χρόνια το SH150i και το αδελφάκι του 125cc έχουν καταφέρει να αντιπροσωπεύουν τα απόλυτα μέσα αστικής μετακίνησης με μια τέλεια ισορροπία στυλ, αξιοπιστίας, οικονομίας και εξαιρετικής χρηστικότητας.

Advertisement
Advertisement

Και ασφαλώς πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο εξελίσσεται διαρκώς και προσεκτικά ανάλογα με τις αναπτυσσόμενες ανάγκες και προσδοκίες των ιδιοκτητών. Άλλωστε, επιθυμία της Honda είναι να τους προσφέρει πάντα μία ακόμα καλύτερη έκδοση του SH τους. Το 13YM απέκτησε τον κινητήρα χαμηλών τριβών eSP (enhanced Smart Power) της Honda και τεχνολογία Idling Stop, αυξάνοντας την ισχύ και βελτιώνοντας την κατανάλωση. Για το 2017, η εμφάνιση ανανεώθηκε με πιο σμιλεμένες γραμμές, εμπρός/πίσω φώτα LED και την προσθήκη του Honda Smart Key.

Για το 20YM, το SH150i – το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στην Atessa της Ιταλίας – και απολαμβάνει τεράστια δημοτικότητα στην Ιταλική αγορά λόγω νομοθεσίας που απαγορεύει την κυκλοφορία μοτοσυκλετών 125cc στους αυτοκινητόδρομους, ήταν ένα εντελώς ανανεωμένο scooter. Συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία των προκατόχων του, το SH150i έγινε ταχύτερο, ακόμα πιο στιλάτο, άνετο και εύχρηστο παραμένοντας οικονομικό από άποψης τιμής αγοράς και λειτουργικού κόστους. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα SH και, ως εκ τούτου, τα standards παραμένουν υψηλά.

Advertisement

Για το 22YM, δύο κομψοί νέοι χρωματισμοί, με μοναδικά κόκκινα λογότυπα και μαύρες ζάντες του προσδίδουν μία πιο σπορ νότα και καθιστούν το SH150i ακόμα πιο επιθυμητό.

Το SH150i 22YM είναι εξοπλισμένο με τον γνωστό μονοκύλινδρο κινητήρα eSP+ των 157 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 16,9 ίππους και 14,9Nm ροπής, έχει εξοπλίστει με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης HSTC το οποίο αποτρέπει το γλίστρημα του πίσω τροχού σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης ενω σημαντική αλλαγή έχουμε στο πλαίσιο του scooter το οποίο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, αλλά έχει διαφορετική διάταξη. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα στα 28 λίτρα.

Advertisement

Οι ελαφριοί τροχοί των 16 ιντσών από χυτό αλουμίνιο ήταν ανέκαθεν σημαντικός παράγοντας στην ευκολία χειρισμού και τη σταθερότητα του SH150i σε ποικίλα οδοστρώματα και συνδυάζονται με tubeless ελαστικά Michelin City Grip διαστάσεων 100/80-16 μπροστά και 120/80-16 πίσω.

Τα φρένα διαθέτουν σύστημα ABS δικάναλο, ενώ το βάρος του scooter φτάνει τα 134 κιλά.

Στον εξοπλισμό του προστίθενται επισης σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και διπλή ψηφιακή οθόνη LCD με άφθονες πληροφορίες και σύγχρονα γραφικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Νέα έκδοση Sporty Edition για το Honda SH350 του 2022
Έφθασε στην ελληνική αγορά το νέο Honda Forza 125
Honda CB300R 2022: Έρχεται με πλουσιότερο εξοπλισμό