Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati Barcone 125: Η τελευταία του Borgo Panigale

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ducati Barcone 125: Η τελευταία του Borgo Panigale

NEWSMOTO

Ducati Barcone 125: Η τελευταία του Borgo Panigale

NEWSMOTO

Σπάνια αγωνιστική Ducati 125 εμφανίστηκε σε δημοπρασία και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις τελευταίες, αν όχι η τελευταία Ducati 125 Barcone εμφανίστηκε στη λίστα δημοπρασιών του οίκου Bonhams. Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο μοντέλο του 1960 το οποίο οδήγησε ο θρύλος των αγώνων Grand Prix Mike Hailwood και μάλιστα κατάφερε να κατακτήσει 9 νίκες.

Η μοτοσικλέτα παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1960 και ήταν εξοπλισμένη με έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κ.εκ. Desmo ο οποίος προοριζόταν να βγει στην παραγωγή με κυβισμό στα 250 κ.εκ. Μόλις τέσσερα πρωτότυπα κατασκευάστηκαν και αριθμήθηκαν από D1 έως D4. Το μοντέλου που βγήκε στο σφυρί είναι το D1.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Ducati, το αγωνιστικό Barcone είχε απόδοση 22 ίππους και ανέβαζε μέχρι τις 12.200 σ.α.λ. και συνοδευόταν από ένα ακριβέστατο βιβλίο συντήρησης. Παράλληλα, η Ducati συμβούλευε τους αγωνιζόμενους μετά από κάθε αγώνα να επέστρεφαν τον κινητήρα στο εργοστάσιο για ανακατασκευή.

Ο Mike Hailwood παρότι γνώρισε μεγάλες επιτυχίες με την Ducati, όταν υπέγραψε με την Honda αποφάσισε να πουλήσει τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες του, μαζί και την Barcone. Η μοτοσικλέτα κατέληξε στα χέρια της Forshaw Family Collection με όλα τα έγγραφα, τα εργαλεία, τα εξαρτήματα ακόμα και παλιές φωτογραφίες. Η σπάνια αυτή Desmo της Ducati αναμένεται να φτάσει την τιμή των 130.000 ευρώ σύμφωνα με τους ειδικούς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημη παρουσίαση της Ducati V21L (+video)
Η βραβευμένη Ducati Diavel V4 στην Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023
MotoGP Δοκιμές Portimao: Πιάστε την Ducati

Advertisement