Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Carbon e-MTB από την Ducati

Ελλάδα 13:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Carbon e-MTB από την Ducati

NEWSMOTO

Carbon e-MTB από την Ducati

NEWSMOTO

Η Ducati παρουσίασε το καινούριο της ηλεκτρικό ποδήλατο βουνού με πλαίσιο από ανθρακονήματα.

Advertisement
Advertisement

Στη διάρκεια του Γερμανικού Grand Prix για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, η Ducati παρουσίασε ένα καινούριο ηλεκτρικό ποδήλατο βουνού. Το Powerstage RR είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ποδήλατο το οποίο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και αντλεί έμπνευση από το αγωνιστικό τμήμα Ducati Corse.

Το σημείο στο οποίο ξεχωρίζει το συγκεκριμένο e-MTB είναι το πλαίσιο το οποίο για πρώτη φορά είναι από ανθρακονήματα.

Η Ducati προχώρησε σε αμέτρητες δοκιμές ανθεκτικότητας και ποιότητας του πλαισίου και χάρη στην τεχνολογία Finite Element Analysis (FEA) κατάφερε να πετύχει τρομερά επίπεδα αντοχής με το απαιτούμενο επίπεδο ακαμψίας.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από το πλαίσιο, η Ducati φρόντισε να εξοπλίσει το ποδήλατο με κορυφαία περιφερειακά όπως αναρτήσεις της Ohlins με τεχνολογία TTX και διαδρομή 180 χιλ. ασύρματο σύστημα αλλαγής ταχυτήτων SRAM GX AXS, φρένα της Braking First και τροχούς της Crankbrothers.

Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι της Shimano EP801 ο οποίος αποδίδει 250 W και 85 Nm ροπής. Έχει ενσωματωμένες δύο επιλογές υποβοήθησης την Long Ride και την Fast Ride ανάλογα με την εμπλοκή που θέλει να έχει το σύστημα στην πεταλιέρα, ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 630 Wh.

Advertisement

Σαν γνήσιο ποδήλατο της Ducati, το Powerstage RR είναι άψογα σχεδιασμένο. Το Centro Stile Ducati είχε την βοήθεια του γνωστού σχεδιαστή Άλντο Ντρούντι με την χρωματική έμπνευση να έρχεται από την αγωνιστική ομάδα MotoGP 2023. Το νέο ποδήλατο θα κατασκευαστεί σε μόλις 230 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αγριεμένη η νέα Ducati Panigale V2
Ducati: Η επιστροφή των κίτρινων (+video)
Ένα Ducati Scrambler… τέρμα γκάζι (+video)

Advertisement