Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Δυνάμωσε το Piaggio 1 του 2023 (+video)

Ελλάδα 10:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δυνάμωσε το Piaggio 1 του 2023 (+video)

NEWSMOTO

Δυνάμωσε το Piaggio 1 του 2023 (+video)

NEWSMOTO

Η Piaggio αναβάθμισε το ηλεκτρικό της scooter στον τομέα των επιδόσεων και της πρακτικότητας.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς αμφιβολία το Piaggio 1 γνώρισε αρκετά μεγάλη επιτυχία στις αγορές της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας, κάτι που σίγουρα ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι της Piaggio δεν περίμεναν. Η αλήθεια είναι ότι το λιλιπούτειο ηλεκτρικό scooter ήταν (και παραμένει) μια από τις πιο ποιοτικές προτάσεις στην κατηγορία των scooter μικρομετακίνησης με εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και απίστευτα επίπεδα πρακτικότητας.

Εκείνο που έπρεπε να αναβαθμιστεί στο Piaggio 1 ήταν η δύναμη, τουλάχιστον στην βασική έκδοση. Πάνω σε αυτό δούλεψαν οι Ιταλοί στην έκδοση του 2023 με αποτέλεσμα το αναβαθμισμένο μοντέλο να είναι πιο ισχυρό από τον προκάτοχό του.

Το νέο Piaggio 1 είναι εξοπλισμένο με έναν καινούριο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 2,2 kW το οποίο πετυχαίνει τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα. Αυτό σημαίνει ότι η δύναμη σχεδόν διπλασιάζεται σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση και βελτιώνει την επιτάχυνση κατά 14% στο scooter.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα, η Piaggio προτίμησε να διατηρήσει τα υπόλοιπα στοιχεία του scooter αναλλοίωτα, κάτι που φυσικά είναι θετικό. Ήδη το πλαίσιο, οι αναρτήσεις και τα φρένα πρόσφεραν κορυφαία οδηγική συμπροφορά που παραμένει σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Παράλληλα, η χρηστικότητα είναι σε μέγιστο βαθμό χάρη στις μικρές διαστάσεις του και ο εξοπλισμός πολύ πλούσιος με LED φώτα, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

 

View this post on Instagram
Advertisement

 

A post shared by Piaggio (@piaggio)

Advertisement

Στο κομμάτι των μπαταριών, το Piaggio προσφέρεται με μία ή δύο μπαταρίες με αυτονομία 39 και 65 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Το Piaggio 1 θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην τιμή των 2.899 ευρώ, ενώ η έκδοση Piaggio 1+ με δύο μπαταρίες κοστίζει 3.399 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέος χρωματισμός Deep Black για τα Piaggio Beverly και MP3
Δοκιμή: Piaggio MP3 530 Exclusive
Αναβάτες MotoGP σε αγώνα με Piaggio 1 (+video)