Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Διάσημος παλαβός αναβάτης δοκιμάζει ακραία μοτοσικλέτα (+video)

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διάσημος παλαβός αναβάτης δοκιμάζει ακραία μοτοσικλέτα (+video)

NEWSMOTO

Διάσημος παλαβός αναβάτης δοκιμάζει ακραία μοτοσικλέτα (+video)

NEWSMOTO

Οδηγός αγώνων έχει την ευκαιρία να οδηγήσει την ακραία μοτοσικλέτα της Crighton με περιστροφικό κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Στον κόσμο των αγώνων μοτοσικλέτας οι αναβάτες που παίρνουν μέρος σε αγώνες τύπου Road Racing αναγνωρίζονται ως οι πιο τρελοί. Ανάμεσα στους… παλαβούς υπάρχει ο αρχηγός των τρελών που είναι ο Γκάι Μάρτιν. Ο Βρετανός αναβάτης έχει πάρει μέρος σε αμέτρητους αγώνες Road Racing με αρκετές επιτυχίες, ενώ έγινε πασίγνωστος από την κινηματογραφική ταινία TT3D: Closer to the Edge.

Τι γίνεται λοιπόν όταν ένας τόσο εκκεντρικός αναβάτης συναντιέται με μια από τις πιο ακραίες μοτοσικλέτες του πλανήτη; Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό και απολαυστικό για εμάς. Ο Γκάι Μάρτιν λοιπόν είχε την ευκαιρία να οδηγήσει στην πίστα Κάντγουελ Πάρκ της Μεγάλης Βρετανίας την Crighton CR700W, μια πρωτότυπη κατασκευή με περιστροφικό κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Η Crighton CR700W παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2021 από μια ομάδα ταλαντούχων μηχανικών. Βασικό στοιχείο της μοτοσικλέτας ήταν η χρήση δύο περιστροφικών κινητήρων 690 κ.εκ. με την απόδοση να βρίσκεται στους εξωπραγματικούς 220 ίππους στις 10.500 σ.α.λ. και τα 142 Nm ροπής. Κι αν η ισχύς της μοτοσικλέτας σας φάνηκε τεράστια, τότε καθίστε πιο αναπαυτικά αφού το βάρος της είναι μόλις 130 κιλά!

 

Advertisement

Για να τιθασευτεί αυτή η απόδοση οι άνθρωποι της Crighton χρησιμοποίησαν ένα ενισχυμένο πλαίσιο και αγωνιστικές αναρτήσεις της Bitubo, φρένα της Brembo και ανθρακονημάτινες ζάντες της BST. Ο Μάρτιν λοιπόν είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το συγκεκριμένο… τέρας στην πίστα. Δύο είναι τα πράγματα που παραμένουν αξεπέραστα από αυτήν την εμπειρία. Το ένα είναι ο απίστευτος ήχος της μοτοσικλέτας και το δεύτερο είναι ότι ο Βρετανός την οδηγεί χωρίς κανένα απολύτως ηλεκτρονικό βοήθημα!

Απολαύστε τον Γκάι Μάρτιν στη σέλα της CR700W.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Αγοράζοντας την πρώτη μου πραγματική μοτοσικλέτα
Διάσημος καλλιτέχνης δημιουργεί με καμβά την Ducati Scrambler (+video)
Μια Indian αφιερωμένη στα… ζόμπι