Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Dellorto – Energica: Συμφωνία για ηλεκτρικούς κινητήρες

Ελλάδα 19:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dellorto – Energica: Συμφωνία για ηλεκτρικούς κινητήρες

NEWSMOTO

Dellorto – Energica: Συμφωνία για ηλεκτρικούς κινητήρες

NEWSMOTO

Η ιταλική Dellorto διάσημη για τα συστήματα τροφοδοσίας της και η επίσης ιταλική Energica που κατασκευάζει ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων ήρθαν σε συμφωνία για την από κοινού εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών κινητήρων για μοτοσυκλέτες.

Advertisement
Advertisement

 

Η συμφωνία μεταξύ των Dellorto και Energica αφορά την εξέλιξη νέων κινητήρων αποκλειστικά για χρήση σε μοτοσυκλέτες και στόχος των δύο εταιριών είναι να παρουσιάσουν δύο μοτέρ. Το πρώτο θα αξιοποιείται σε μικρά δίκυκλα και θα έχει απόδοση ισχύος 8-11kW (10,9-15 ίπποι) και το δεύτερο θα έχει μεγαλύτερη ισχύ έως και 30 kW (42 ίπποι). Οι δύο ηλεκτρικοί κινητήρες αφορούν μοτοσυκλέτες που οδηγούνται με δίπλωμα κατηγορίας A1 και A2 αντίστοιχα και προορίζονται για μοντέλα που απευθύνονται σε όλους αλλά πιο ειδικά σε κοινό νεότερης ηλικίας.

Advertisement
Advertisement

Η Energica είναι μια από τις ηγετικές δυνάμεις στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων και είναι ταυτόχρονα ο μοναδικός προμηθευτής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών για το νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enel MotoE της FIM και για την περίοδο 2019-2021.

Το τμήμα της αγοράς που αφορά ηλεκτρικά δίκυκλα μοντέλα αυτής της απόδοσης θα μεγαλώσει ραγδαία τα επόμενα χρόνια και οι δύο κατασκευαστές ενώνουν τις δυνάμεις του για να προσφέρουν αυτούς τους κινητήρες και σε άλλες εταιρίες που ενδιαφέρονται, όπως κάνει και η γερμανική Bosch. Στον στόχο βρίσκονται οι αγορές της Ευρώπης αλλά και εκείνες της Ασίας και της Ινδίας.

“Χάρη στην τεχνογνωσία που κατέχουμε η οποία αναγνωρίζεται διεθνώς, η Energica στοχεύει στην έναρξη της εξέλιξη αυτών των κινητήρων, επεκτείνοντας την προσφορά της σε ένα τμήμα της αγοράς με μεγάλο όγκο πωλήσεων και υψηλό δυναμικό ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο. Οι ομάδες μας εργάζονται ήδη πάνω σε νέες λύσεις για να καλύψουν τις νέες ανάγκες της αγοράς”, δήλωσε για την συμφωνία η Livia Cevolini, CEO της Energica Motor.

Advertisement

energica and dellorto agreement 2019

Από την πλευρά της Dell’Orto Spa, ο εκτελεστικός διευθυντής τεχνολογίας της εταιρίας, Davide Dell’Orto, δήλωσε: “Αυτή η πρόκληση αντικατοπτρίζει σωστά την συνεχή θέληση της Dell’Orto για καινοτομία όχι μόνο στον κύριο πυρήνα των δραστηριοτήτων της στους κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και το πεδίο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, το οποίο και θεωρούμε ως έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της ηλεκτροκίνησης”.

Advertisement

Η διάσημη Dell’Orto με περισσότερα από 85 χρόνια ιστορίας συνεργάζεται στους δύο τροχούς με μεγάλους κατασκευαστές όπως είναι οι Piaggio, BMW , KTM, Peugeot, Kymco και Sym αλλά και με μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι FCA, General Motors, PSA, BMW, Renault, Volvo και Mahindra. Παράλληλα έχει αγωνιστική παρουσία στα πρωταθλήματα MotoGP, Moto3 και Karts και από το 2019 και στο πρωτάθλημα MotoE.