Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Daytona 155 U1: Λιλιπούτειο και Adventure

Ελλάδα 15:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Daytona 155 U1: Λιλιπούτειο και Adventure

NEWSMOTO

Daytona 155 U1: Λιλιπούτειο και Adventure

NEWSMOTO

Το 155 U1 αποτελεί τη νέα μικρή street adventure πρόταση της Daytona και είναι εξοπλισμένο έτσι όπως κανένα άλλο στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα του 155 U1 σε προϊδεάζει άμεσα για αυτό που είναι, δηλαδή ένα ευέλικτο και εύκολο στο χειρισμό μοντέλο, χάρη στο κοντό μεταξόνιο των 1370mm. Το στήσιμο του, με το εμπρός φτερό να είναι τοποθετημένο ψηλά, οι τροχοί 17” και οι προστατευτικές χούφτες χεριών (κατασκευασμένες από κράμα αλουμινίου) παραπέμπουν σε μοτοσυκλέτα κατηγορίας Supermoto. Από την άλλη, το μήκους 775mm ανεστραμμένο πιρούνι, οι ενσωματωμένες προστατευτικές μπάρες, οι ακτινωτοί τροχοί με την ειδική σχεδίαση για τη χρήση tubeless ελαστικών και τα ελαστικά παντός εδάφους με το βαθύ πέλμα, διευρύνουν το πεδίο δράσης και σε off road διαδρομές, προσδίδοντας χαρακτήρα Adventure στη μοτοσυκλέτα.

Εντός του, ο υγρόψυκτος 4βάλβιδος κινητήρας διαθέτει διπλή χαρτογράφηση και περνάει τη δύναμή του στο έδαφος μέσα από 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις λειτουργίες “Ε” (eco) για εξοικονόμηση καυσίμου και “S” για πιο άμεση απόκριση. Η ιπποδύναμη αγγίζει τους 18 ίππους με μέγιστη ροπή τα 16 Nm. Ο συμπλέκτης είναι ολίσθησης, κάνοντας το φρενάρισμα ήπιο και τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας πιο σταθερή και προβλέψιμη σε απότομο κατέβασμα ταχυτήτων ή κλείσιμο του γκαζιού, μειώνοντας το φρένο κινητήρα και δίνοντας πιο ελαφριά αίσθηση στη μανέτα.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας τροφοδοτείται με σύστημα EFI της Bosch και η κατανάλωση κυμαίνεται μόλις στα 2,3l/100km. Σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 12,5 λίτρων –που ανοίγει ηλεκτρικά και διαθέτει γαλβανισμένη εσωτερική επιφάνεια για αντιδιαβρωτική προστασία– επιτυγχάνεται αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει τα 500 km.

Advertisement

Αυτό πάντως που κάνει το 155 U1 να ξεχωρίζει, είναι το πακέτο εξοπλισμού το οποίο και βλέπουμε ακολούθως:

Δισκόφρενα μεγάλης διαμέτρου

Advertisement

Το μεγάλο δισκόφρενο μπροστά (300mm) με τις διπίστονες δαγκάνες και το πίσω των 230mm με το μονό έμβολο (Ø38mm) προσφέρουν ισχυρότερη δύναμη και αίσθηση πέδησης.

Δικάναλο σύστημα ABS της Bosch

Το σύστημα Bosch 9.1m ABS προσφέρει κορυφαίο έλεγχο κατά την πέδηση. Ακόμη και σε συνθήκες οδήγησης σε χώμα ή βροχή, με το σύστημα πέδησης του 155 U1 ο αναβάτης αποκτά μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Advertisement

Κεντρικό αμορτισέρ αζώτου

Η κεντρική πίσω ανάρτηση διαθέτει εσωτερικό δοχείο αζώτου υψηλής πίεσης. Το δοχείο αζώτου προσφέρει ομαλότερη συμπεριφορά και μεγαλύτερη ακρίβεια της ανάρτησης σε οδήγηση απαιτήσεων. Η προφόρτιση του ελατηρίου μεταβάλλεται μικρομετρικά, ρυθμίζοντας το επίπεδο οδηγικής άνεσης που επιθυμεί ο αναβάτης.

Ανεστραμμένο πιρούνι

Η Adventure προσέγγιση του 155 U1 του χάρισε ανεστραμμένο πιρούνι μήκους 775mm και διαμέτρου 37mm, μεγαλύτερου σε μήκος από το αντίστοιχο που συναντάται στη street fighter έκδοση της σειράς. Αντίστοιχα έχει αυξηθεί και η απόσταση της μοτοσυκλέτας από το έδαφος στα 215mm.

Ενισχυμένο ψαλίδι κράματος αλουμινίου

Το ψαλίδι από χυτό αλουμίνιο είναι ασύμμετρο, υιοθετώντας ένα σχήμα “τόξου” στη δεξιά πλευρά, προσφέροντας χώρο στο κοντό τελικό της εξάτμισης. Λόγω του ειδικού κράματος αλουμινίου επιτυγχάνεται μείωση του βάρους του ψαλιδιού, υψηλότερη στρεπτική ακαμψία και εξαιρετική σταθερότητα.

Full LED φώτα

Τα φωτιστικά σώματα τύπου LED αποτελούνται από δύο κάθετης διάταξης προβολείς μπροστά, με ενσωματωμένο κέλυφος κράματος αλουμινίου για βελτιωμένη απαγωγή της θερμότητας και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αριστερά και δεξιά των προβολέων υπάρχουν δύο κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας (DRL ), ενώ το πίσω φανάρι εφαρμόζει στην άκρη της αιωρούμενης ουράς.

Keyless Σύστημα Ελέγχου

Ένα απλό και βολικό ηλεκτρονικό κλειδί/πομπός επικοινωνεί με τη μοτοσυκλέτα, όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου. Η μοτοσυκλέτα αναγνωρίζει το ειδικό κλειδί και αυτόματα ενεργοποιεί τα χειριστήρια για να την ξεκλειδώσει ο αναβάτης και να την εκκινήσει.

Έλεγχος Χειριστηρίων

Μοντέρνοι και εύχρηστοι διακόπτες με ηλεκτρικό άνοιγμα καλύμματος ρεζερβουάρ, ηλεκτρικό άνοιγμα σέλας, ηλεκτρικό ξεκλείδωμα τιμονιού. Φέρουν διακριτικό κρυφό φωτισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ψηφιακή LCD Οθόνη

Συνοπτική και ευδιάκριτη ψηφιακή οθόνη LCD, παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ διαθέτει ηλεκτρονικό αισθητήρα και προηγμένο τσιπ για άμεση απόκριση του οργάνου.

Διπλή θύρα USB

Το 155 U1 διαθέτει διπλή θύρα USB με έξοδο 2.1Α, για γρήγορη φόρτιση δύο συσκευών ταυτόχρονα.

Το 155 U1 είναι διαθέσιμο σε δυο χρώματα, σε συνδυασμό μπλε γκρι και σε πορτοκαλί, με την τιμή του να είναι στα 2.995€. Περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Triumph Speed Triple 1200 RS MY2021: Τρικύλινδρη φοβέρα

Αφιέρωμα νέα μοντέλα Scooter 300-750cc: Και τα 7 είναι υπέροχα!

Aprilia RSV4 & Tuono V4 MY2021: Αύξηση κυβισμού, νέα σχεδίαση και βελτιωμένα ηλεκτρονικά