Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Damon Hypersport: Η ηλεκτρική superbike (+video)

Ελλάδα 18:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Damon Hypersport: Η ηλεκτρική superbike (+video)

NEWSMOTO

Damon Hypersport: Η ηλεκτρική superbike (+video)

NEWSMOTO

Damon Hypersport είναι μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Superbike με 200 ίππους, 322 τελική ταχύτητα και πάνω από 300 χλμ αυτονομία. Θα κατασκευαστεί αρχικά σε 25 αντίτυπα.

Advertisement
Advertisement

 

Η Damon Motorcycles, που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά, ανακοίνωσε τις προδιαγραφές για την ηλεκτρική Hypersport μοτοσυκλέτα της και αν όλα αποδειχθούν ακριβή, αυτό το δίκυκλο μπορεί να φέρει… εφιάλτες στα δίτροχα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Με ένα πακέτο μπαταριών υγρών κρυστάλλων 20 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που παράγει 200 ​​ίππους, η Damon Hypersport, αποδίδει ίδια δύναμη περίπου με αυτή που αποδίδουν τα κορυφαία superbikes των 1000 κ.εκ. Η ισχύς αυτή είναι αρκετή για να φέρει το 0-100 σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα στα 322 χλμ. Αυτά δεν είναι τα μόνα εντυπωσιακά στοιχεία. Η Damon λέει ότι το η Hypersport έχει αυτονομία πάνω από 300 χλμ αν κινείται σε αυτοκινητόδρομο και 482 χλμ. στην πόλη. Η μοτοσυκλέτα ζυγίζει λιγότερο 226 κιλά και μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε λιγότερο από τρεις ώρες μέσω ενός ταχυφορτιστή επιπέδου 2. Δεν είναι όμως, μόνο ο κινητήρας, που κάνει την Hypersport, ξεχωριστή κατασκευή. Η εταιρεία έχει εξοπλίσει την μοτοσυκλέτα, με πληθώρα προηγμένων αισθητήρων που παρακολουθούν αντικείμενα γύρω από τον αναβάτη και ανιχνεύουν πιθανές απειλές. Εάν οι κάμερες, τα ραντάρ και άλλοι αισθητήρες παρατηρήσουν μια απειλή, ο οδηγός θα ειδοποιηθεί μέσω ενδείξεων στον πίνακα οργάνων και.. κραδασμών μέσω του τιμονιού.

« Έχουμε στόχο να απελευθερώσουμε το πλήρες δυναμικό της προσωπικής κινητικότητας για τους καθημερινούς οδηγούς στον κόσμο, μειώνοντας παράλληλα τα δυσάρεστα περιστατικά για τους αναβάτες στο δρόμο», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Damon Jay Giraud και πρόσθεσε: «Για να το αντιμετωπίσουμε, προσπαθούμε τα τελευταία τρία χρόνια, να αναπτύξουμε μια πλατφόρμα ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, που βασίζεται σε AI (τεχνητή νοημοσύνη), πλήρως συνδεδεμένη, η οποία ενσωματώνει το σύστημα προειδοποίησης 360º της CoPilot. Με τη βοήθεια τεχνολογίας, από την BlackBerry (πιστοποιημένη για έρευνες ασφάλειας), οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Damon θα είναι οι ασφαλέστερες και πιο προηγμένες ηλεκτρικές στην αγορά».

Advertisement

Δεν υπάρχουν καθρέφτες, καθώς το Hypersport χρησιμοποιεί μια κάμερα που βλέπει προς τα πίσω και δείχνει τι συμβαίνει πίσω από το δίκυκλο στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών. Ένα άλλο ενδιαφέρον κομμάτι της τεχνολογίας που έχει η Demon ονομάζεται «Shift». Αυτή η λειτουργία μετακινεί το φέρινγκ, τα ποδοστήρια, το τιμόνι και την «σέλα» της μοτοσυκλέτας από την «sport» ρύθμιση σε μια πιο άνετη λειτουργία «commuter» με το πάτημα ενός κουμπιού.

Advertisement

Οι τιμές για το Damon Hypersport θα ξεκινήσουν από 22.486 ευρώ πριν από τα φορολογικά κίνητρα (για ηλεκτρικά οχήματα). Μια περιορισμένη έκδοση εκδόσεων «Premier» με φρένα Brembo, ανάρτηση Ohlins και ανάρτηση με μονό μπράτσο όψης από ανθρακονήματα ξεκινά από 36.900 ευρώ, με την παραγωγή να περιορίζεται σε μόλις 25 μονάδες.

 

Advertisement