Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

BMW R18 Iron Annie: Customizing χωρίς όρια

Ελλάδα 18:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW R18 Iron Annie: Customizing χωρίς όρια

NEWSMOTO

BMW R18 Iron Annie: Customizing χωρίς όρια

NEWSMOTO

Ο ελβετικός οίκος βελτίωσης VTR Customs υπογράφει ίσως το πιο εντυπωσιακό R18 που έχουμε δει ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Από τότε που η BMW Motorrad έβγαλε στην παραγωγή την R18 έχουν περάσει από τις οθόνες των υπολογιστών μας αμέτρητες custom κατασκευές. Υπάρχουν όμως κάποιες οι οποίες δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, ιδιαίτερα αν φέρουν την σφραγίδα του διάσημου βελτιωτικού οίκου VTR Customs από την Ελβετία.

Έχοντας εμπειρία από παλαιότερη κατασκευή ενός R nineT, οι άνθρωποι της VTR Customs αποφάσισαν να ασχοληθούν με την R18. Η έμπνευση αντλήθηκε από ένα θρυλικό αεροπλάνο της δεκαετίας του 1930 το οποίο άφησε το δικό του στίγμα στις μεταφορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Το Junkers Ju 52 έγινε διάσημο το 1936 με τα χρώματα της Lufthansa και αργότερα, από το 1970 μέχρι το 1984 κόσμησε τις μεταφορές στις ΗΠΑ στην πιο σύγχρονη μορφή του, παίρνοντας το όνομα Iron Annie.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη εργασία που έγινε πάνω στην R18 ήταν να λυθεί ο κινητήρας και να βαφτεί μαύρος. Όλα τα χρωμιωμένα εξαρτήματα βάφτηκαν επίσης σε μαύρο χρώμα και στα στηρίγματα των πιρουνιών εφαρμόστηκε επίσης μαύρη επίστρωση με τη μορφή ενός στρώματος DLC (Diamond Like Carbon). Πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το ενσωματωμένο όργανο στο ρεζερβουάρ με τους δείκτες να προέρχονται από την εταιρεία κατασκευής ρολογιών Zeitzone Zurich.

Οι τροχοί είναι της Kineo, το πιρούνι είναι χαμηλότερο και το πίσω αμορτισέρ είναι της Wilbers με ρύθμιση σε ύψος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κουστούμι το οποίο είναι βαμμένο στα χρώματα του Iron Annie με μαύρο, γκρι και κίτρινο, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι γρίλιες στο κάτω μέρος που κρύβουν τις εξατμίσεις.

Advertisement

Η R18 Iron Annie αναμένεται να λάβει έγκριση τύπου για χρήση στο δρόμο και θα κάνει τα πρώτα της χιλιόμετρα γύρω από τη λίμνη της Γενεύης. Φυσικά κατασκευάστηκε σε ένα και μοναδικό κομμάτι το οποίο παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW Motorrad: Πέντε χρόνια εγγύηση σε μοτοσικλέτες και scooter (+video)
Τρεις άνθρωποι που σημάδεψαν την πορεία της BMW Motorrad (+video)
Η BMW Motorrad δημιουργεί δικό της ενιαίο πρωτάθλημα με F900R (+video)